Mijn favoriete mascara heeft deze eigenschappen

favoriete mascara

Het zal geen verrassing zijn dat mascara een van mijn favoriete make-up producten is. In de afgelopen jaren heb ik dan ook al ontzettend veel mascara’s geprobeerd en heb zo mijn favorieten. Om mijn favoriete mascara te ontdekken heb ik verschillende merken gebruikt; van de dure Chanel tot de budget Catrice, natuurlijk L’oréal mascara en heel veel ertussen. Leuk om eens te vertellen welke eigenschappen mijn favoriete mascara moet hebben 🙂

Mijn favoriete mascara ziet er zo uit..

Aangezien ik toch wel tientallen mascara’s heb geprobeerd door de jaren heen, van budget tot high end, heb ik natuurlijk een lijstje met eigenschappen die ik fijn vind. Leuk om dat eens kenbaar te maken. Zelf hou ik van aanwezige wimpers. Mensen mogen zien dat ik wat dikkere en langere wimpers heb. Geen overdreven, super lange en dikke nep wimpers daarentegen.

  • Een soort kammetje: ik merk dat mijn wimpers veel meer volume krijgen en beter gekruld blijven als ik een hard borsteltje heb.
  • Goed op te bouwen: omdat ik van wat meer aanwezige wimpers hou moet hij goed op te bouwen zijn.
  • Geen droge mascara: sommige mascara’s zijn nogal droog en dat vind ik vreselijk. Op die manier kan ik niet voldoende aanbrengen.
  • Waterproof: met waterproof heb ik soms een haat liefde verhouding, maar waterproof heeft wel mijn voorkeur. Door het ‘laagje’ blijven mijn wimpers beter gekruld.
  • Volume en krul: een belofte van bijvoorbeeld 3D wimpers of zelfs 4D, daar heb ik niet zoveel mee. Volume en krul is voor mij wel een must. Als de beloften worden waargemaakt natuurlijk.

Op zich valt het wensenlijstje voor mijn favoriete mascara wel mee vind ik. En natuurlijk heb ik ook weleens mascara’s gehad die in principe aan mijn wensenlijstje voldeden, maar toch een grote flop waren. Wat ik bijvoorbeeld echt een heel erg groot minpunt vind is, is als de mascara te waterig is. Daar heb ik er al een aantal van gehad. Dan trek je het borsteltje uit de tube en spettert het product overal naartoe. Heel irritant.

Nu ben ik ook erg benieuwd naar de eigenschappen die jullie favoriete mascara zou moeten bezitten. En, wat is jullie favoriete mascara allertijden?

Lees ook:
Pixi Lash Booster mascara review
Collistar Magic Drops Face & Face Gelee
Parfumado abonnement en kortingscode

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook