Oktoberfest, deze kleding moet je hebben!

by Mariska

Oktoberfest, we hebben er allemaal weleens van gehoord. En logisch ook, want het is één groot feest. De pullen bier zijn niet aan te slepen, iedereen heeft een foute party outfit en feest erop los. Wist je dat het feest het einde van de zomer al wordt gehouden? Voor Oktoberfest 2023 zou ik dus alvast maar op zoek gaan naar een te gekke outfit waarin je gaat shinen voor het te laat is en je misgrijpt.

Wat is een Oktoberfest eigenlijk?

Het Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld! Dit vindt elk jaar plaats in München in Duitsland en duurt meestal 16 tot 18 dagen. Dit is vanaf eind september tot de eerste zondag in oktober. Wist je dat dit feest begon als een paardenrace ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig met Prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen op 12 oktober 1810? Dat is al een hele tijd terug en vanaf dat moment komt het elk jaar weer terug.

Het feest is niet alleen maar bier en eten. Er zijn namelijk vele andere attracties zoals traditionele Beierse muziek, volksdansen en traditionele kleding. Schiettenten en draaimolens vind je daar ook, dus voor ieder wat wils, toch?

Wist je dat: er voor het feest speciaal bier wordt gebrouwen dat sterker is dan normaal bier?

De bekende lederhosen

Als je aan het Oktoberfest denkt, dan denk je natuurlijk aan de bekende lederhosen. Deze typische lederhosen voor Oktoberfest mogen dan ook niet ontbreken in de oktoberfest outfit voor mannen. Ook vrouwen kunnen zich kleden in lederhosen, zo zijn er speciale lederhosen voor dames op de markt. Een andere mooie optie zijn dirndls, dit zijn tiroler jurken die gedragen worden door dames tijdens het Oktoberfest. Beide kledingstukken heb je in alle soorten en maten en is echt de traditionele kleding die wordt gedragen bij de feesten. Je begrijpt het al; als je geen lederhosen draagt als man of een Dirndl als vrouw, staat je voor paal. Om het maar even netjes te zeggen. De kleding kan gewoon niet ontbreken!

Waar vind je het Oktoberfest in Nederland?

De Oktoberfesten zijn allang niet alleen meer in Duitsland te vinden, want ook in Nederland wordt het vaak georganiseerd op verschillende plekken in het land. Zo heb je onder andere de Tirolertent op de Zwarte Cross eind juli 2023, Breda, Emmen, Vollenhove, Geerdijk en nog veel meer!

Mocht je zin hebben in zo’n groot en geweldig feest, dan weet je dat er bij jou in de buurt ook een te vinden zal zijn. Al is het natuurlijk wel heel vet om met een groep naar München af te reizen en daar het enige échte originele feest mee te maken! Je huurt een busje (of natuurlijk eigen vervoer), boekt een hotel en geniet daar optimaal van de sfeer met je vriendengroep.

Ben jij weleens naar zo’n feest gegaan?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?