Waarom je voor e-sim moet kiezen bij Simyo

by Mariska

Heeft Simyo e-sim? Ja, ook bij Simyo is het mogelijk om te kiezen voor een e-sim, zelfs met een sim-only abonnement . Eerder schreef ik daar al een artikel over met de voor- en nadelen van een e-sim en de verschillen met een fysieke simkaart. Ook bij Simyo kun je kiezen voor een e-sim en dat kan zelfs met een sim only abonnement. En dat is heel erg handig! Want als je een geschikt toestel hebt, dan kun je zelfs 2 telefoonabonnementen op één telefoon hebben. Handig als je zowel zakelijk als privé een ander nummer hebt.

Simyo E-sim, de voordelen

Simyo is een telefoonprovider die over het netwerk van KPN gaat en daarom ben je gegarandeerd van een goede bereikbaarheid. Maar waarom zou je kiezen voor e-sim? Dit zet ik voor je op een rij:

  • je hebt geen plastic simkaartje meer
  • je ‘download’ je simkaart als het ware op je mobiel
  • doordat je één fysieke simkaart hebt en één e-sim, kun je 2 telefoonnummers beheren
  • via de Simyo app kun je de e-sim installeren
  • geen simkaart is geen plastic en dat is natuurlijk beter voor het milieu
  • je kunt makkelijk één abonnement uitzetten zodat je daar niet op bereikbaar bent, bijvoorbeeld je zakelijke nummer als je op vakantie bent, dus dual sim.

Dit lijken mij hele goede redenen om voor een e-sim te kiezen. Ik heb dit ook voor mijn zakelijke en privé nummer en dit werkt heel fijn. Als je ’s avonds niet gestoord wil worden door je klanten, dan zet je gewoon heel gemakkelijk je zakelijke abonnement uit en weer aan als je wel weer bereikbaar moet zijn.

Hoe weet ik of e-sim op mijn mobiele telefoon kan?

Voordat je bij Simyo e-sim aanvraagt is het noodzakelijk om te controleren of jouw mobiele telefoon wel geschikt is voor deze e-sim. Dit kun je controleren op de website door jouw mobiele telefoon te selecteren. Heb je bijvoorbeeld de oudere iPhone 8, dan is het antwoord ‘nee’. Deze telefoon ondersteunt de e-sim (van Simyo) niet.

Het kan vaak alleen op duurdere toestellen en die het meest recent zijn uitgebracht. Dus oudere telefoons van een paar jaar geleden ondersteunen dit niet. Waar je ook een Simyo e-sim voor kunt gebruiken is bijvoorbeeld de Apple Watch. Ook super handig als je lekker gaat wandelen. Dan hoef je je telefoon niet mee te nemen omdat je kunt bellen via je horloge.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?