Kruidvat reinigingsdoekjes droge en gevoelige huid

Kruidvat reinigingsdoekjes

Om mijn gezicht schoon te maken gebruik ik geen losse spullen zoals lotion en dat soort dingen. Ik gebruik echt altijd al doekjes. Het liefste van Nivea en dan voor de droge en gevoelige huid en die werken perfect voor mij. Bij Kruidvat kwam ik Kruidvat reinigingsdoekjes tegen van het eigen merk die ook voor de droge en gevoelige huid is en nam ze mee om uit te proberen.

Lees ook: Garnier micellair reinigingswater op oliebasis

Kruidvat reinigingsdoekjes droge & gevoelige huid

Kruidvat reinigingsdoekjes


Kruidvat Cleansing Reinigingsdoekjes met aloë vera zijn speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid. Met deze reinigingsdoekjes verwijder je gemakkelijk make-up en onzuiverheden. De milde reinigingsdoekjes hebben naast een reinigend effect ook een verkwikkende werking op de huid van je gezicht en hals.

Kruidvat reinigingsdoekjes


Ook geschikt voor waterproof make-up
Gebruik je waterproof make-up, dan zijn de Kruidvat Cleansing Reinigingsdoekjes voor de Droge en Gevoelige Huid ook uitermate geschikt voor jou. De reinigingsdoekjes bevatten geen alcohol.
Kruidvat Cleansing Reinigingsdoekjes voor de Droge en Gevoelige Huid zijn dermatologisch goedgekeurd.(bron: Kruidvat.nl)

Mijn mening


Bij het openen van de verpakking komt er een fijne en zachte geur uit. Het is ook aangegeven dat het aloë vera bevat en dat ruik je. Wel zijn de doekjes vrij vochtig. Zelf hou ik daar wel van eigenlijk. Ook bij het verwijderen van de makeup hoef je niet hard te schrobben en ging het er bij mij vrij makkelijk af. Dit heb ik geprobeerd door een mascara en eyeliner van Essence op te doen die niet waterproof zijn.

De doekjes zelf zijn qua structuur ook erg zacht en dat is heel erg fijn. Zo krijg je geen schurend gevoel over je huid. Wel voel ik, ondanks dat ze zeggen dat het voor een droge en gevoelige huid is, dat mijn huid een soort van trekkerig wordt en ook voel ik het prikken rond om mijn ogen. Hieronder zie je mijn oog die ik net heb schoongemaakt. Je ziet ook een beetje dat het rood is en dat komt niet doordat ik te hard heb geschrobd. Ik voel het gewoon een soort van lichtjes branden in mijn huid.


Hier bij mijn ogen zie je misschien een beetje de roodheid. Dit had ik ook een klein beetje op mijn wangen. Het is niet zo dat het de hele tijd brandde, maar wel echt op het moment dat ik met het doekje over mijn gezicht wreef. Heel erg jammer, maar ik denk dat ik deze niet meer zal kopen omdat mijn huid er niet zo goed op reageert.

Ingrediënten

Info en verkrijgbaarheid

Er zitten in 1 pakje 25 reiningsdoekjes en is makkelijk te openen en te sluiten. Let echter wel op dat je het pakje goed sluit, anders drogen je doekjes uit en dan heb je er niets meer aan.
Deze doekjes zijn dus van het huismerk van Kruidvat en zijn alleen daar verkrijgbaar. Ook zijn deze hier verkrijgbaar in de webwinkel van Kruidvat en kost €1,69.

Lees ook:
Action waterproof make-up remover (Alvira 2 Phase)
Mijn huidverzorging op dit moment (gevoelige huid)

Gebruik jij ook Kruidvat reinigingsdoekjes? Of alle producten los?

15 Reacties

 1. 10 oktober 2014 / 00:55

  Ik gebruik deze ook al lanere tijd. Ik vind ze erg fijn en ze prikken niet of nauwelijks.

  • Mariska
   10 oktober 2014 / 08:20

   Dan ligt het vast aan mijn huid! 🙂

   • 10 oktober 2014 / 10:17

    Nou ik heb normaal ook wel snel dat het irriteert of echt gaat prikken, maar bij deze toevallig niet echt. En iedereen heeft natuurlijk een ander soort huid. 🙂

 2. Lizzy
  9 oktober 2014 / 17:32

  Wat balen dat je huid er zo op reageert! Dat heb ik ook bij reinigingsdoekjes, maar dan van de Action! Ik kan er ook niet tegen! 🙁

 3. 9 oktober 2014 / 16:22

  Wat jammer dat ze je huid irriteren, terwijl ze speciaal voor gevoelige huid zijn! 🙁

 4. 9 oktober 2014 / 16:11

  Klinkt best goed, maar wel jammer dat je er een trekkerig gevoel van kreeg!
  Ps: je kunt een pakket ter waarde van meer dan €100 winnen op mijn blog 🙂

 5. Kirsty
  9 oktober 2014 / 12:20

  Wat jammer dat je er toch een beetje een trekkerige en rode huid van kreeg! Dat vind ik niet kunnen bij een product voor de gevoelige huid! Fijne review trouwens! Ik weet nu dat ik deze over ga slaan 😉

 6. 9 oktober 2014 / 11:34

  Oei, aangezien ze een trekkerig en prikkend gevoel geven zou ik ze toch echt overslaan. Bedankt voor de fijne en eerlijke review!

 7. NailTalk
  9 oktober 2014 / 10:42

  Was hier benieuwd naar; ook droge en gevoelige huid. Jammer dat er toch iets agressiefs in zit 🙁 Ook niks voor mij dus!

 8. 9 oktober 2014 / 10:14

  wat een heerlijke review..Ik gebruik altijd doekjes om het eerste begin van mijn make up eraf te halen…en voor het swatchen van producten, ook voor het afvegen van de snotneus van mijn 3 arige buurmeisje gebruik ik de doekjes regelmatig ( die is vaak even op visite voor een snoepje , zomaar een knuffel of een spelletje) Ook gebruik ik losse reinigingsproducten…het is dus een combinatie van alles bij elkaar…

 9. 9 oktober 2014 / 03:17

  Ik gebruik ook altijd doekjes om daarna met een reinigingsgel mn gezicht te wassen en daarna nog even met een gezichtslotion langs voor eventuele restjes! Ik gebruik altijd de doekjes van de Lidl, die zijn er ook in 2 varianten. Deze zijn echt heerlijk! Groot, dik en zacht. Je hoeft met deze ook niet te boenen, ook niet met waterproof mascara! Echt het proberen waard! 😉

 10. Dana
  8 oktober 2014 / 23:24

  Ik gebruik altijd de blauwe variant, meestal voor het swatchen van producten of voor mee op vakantie. Normaal gebruik ik altijd de micellair water van Garnier 🙂

 11. Evelien
  8 oktober 2014 / 23:16

  Ik gebruik ook altijd doekjes, ik heb die blauwe van Kruidvat altijd!

 12. 8 oktober 2014 / 23:04

  Jammer dat je huid er niet zo goed op reageerde! Ik gebruik meestal losse producten maar soms gebruik ik deze roze Kruidvat doekjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.