Mijn huidverzorging op dit moment (gevoelige huid)

Mijn huidverzorging op dit moment (gevoelige huid)

Al best wel lang heb ik last van een gevoelige huid en ook soms een hele droge huid. Daarom ben ik steeds aan het kijken wat het beste bij mijn huid past. Ik denk dat ik op dit moment wel een aantal producten heb gevonden die mijn huid kalmeren en ook wel de goede verzorging geven die ik nodig heb. Zelf ben ik niet zo iemand die tientallen euro’s uitgeeft aan dat soort dingen, dus ik probeer het altijd in de budget hoek te kunnen vinden. Nu ga ik je laten zien wat ik gebruik voor mijn gevoelige en soms droge huid.

Lees ook: Lovea bodymilk en droge olie voor de extreem droge huid

Mijn huidverzorging voor de gevoelige huid op dit moment

huidverzorging gevoelige huid

Ik gebruik het Nivea Micellair water voor de droge of gevoelige huid, een dag- en nachtcrème van Kruidvat die geschikt is voor overgevoelige huid en make-up remover pads met olie. Eerder gebruikte ik eigenlijk alleen het Nivea Micellair water, maar dat was niet genoeg. Ik moet zeggen dat het ook niet alles weghaalde van mijn gezicht.

huidverzorging kruidvat eye make-up remover pads cleansing oil

Later kwam ik bij Kruidvat de eye make-up remover pads met olie tegen die ik wel wilde proberen. Olie doet het vaak goed om make-up te verwijderen en ook hoopte ik dat mijn gezicht het wel fijn zou vinden en niet zo trekkerig aan zou voelen. En dat klopt! Hoewel er staat dat het alleen voor het verwijderen van oog make-up is, haal ik de pad ook over de rest van mijn gezicht. Denk niet dat dit erg veel kwaad kan 😉

100 stuks voor €1,79

Deze dag- en nachtcrème zijn beide van Kruidvat eigen merk en zijn speciaal voor de overgevoelige huid. Dat is wat ik vaak heb, dus deze wilde ik graag uitproberen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het wel eens vergeet om nachtcrème aan te brengen voor ik ga slapen. Het zit niet echt in mijn routine en ik ben dan iemand die dit snel vergeet te doen. Wel vind ik hem erg fijn en ik merk ook dat mijn huid er rustiger van is en ook wel voed. Mijn gezicht is helemaal lekker zacht. Beide bevatten geen alcohol, kleurstoffen en parfum. Dat is wel heel fijn! Ook de dagcrème vind ik heel fijn in gebruik en voedt mijn huid ook prima. Had misschien iets beter gekund maar ik ben er tevreden mee. Mijn huid is inderdaad rustig, voelt niet trekkerig aan en wordt niet rood.

Kruidvat dagcrème overgevoelige huid – €3,99
Kruidvat nachtcrème overgevoelige huid – €3,99

huidverzorging voor de gevoelige huid

Hier was ik dus heel erg benieuwd naar, maar eigenlijk kan ik wel zeggen dat het me een heel klein beetje tegenvalt. Ik heb namelijk niet het idee dat het Nivea Micellair water mijn huid echt hydrateert. Dat beloven ze wel, maar nee, dat idee heb ik niet. Het verwijderen van oog make-up gaat trouwens wel, zolang het maar geen waterproof is. Waterproof make-up haalt hij er niet af. Daarom kocht ik dus ook de remover pads van Kruidvat. Die doen dat wel. Ook heb ik wel eens dat het mijn huid toch wel wat trekkerig en rood maakt als ik dit gebruik. Zou in mijn ogen niet mogen gebeuren als het voor de droge of gevoelige huid is. Deze koop ik dus niet opnieuw en zal ik alleen nog opmaken.
De Nivea producten zijn onder andere hier te krijgen.

Als deze producten op zijn ga ik sowieso weer verder met mijn zoektocht om andere (budget) producten te proberen die goed werken voor mijn droge en gevoelige huid. De crèmes van Kruidvat kan ik dus zeker wel aanraden, evenals de remover pads met olie!

Lees ook:
Action reinigingsdoekjes
Cien dagcreme van Lidl review voor droge en gevoelige huid
Garnier Micellair reinigingswater (waterproof make-up!)

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

11 reacties op “Mijn huidverzorging op dit moment (gevoelige huid)

  1. Ik gebruik ook al enige tijd de cremes van de Kruidvat en vind ze erg fijn. Ik gebruik de pads met lotion omdat ik olie te vettig vind op mijn ogen. Maar ook deze zijn van Kruidvat echt top.

    1. Nee, die heb ik nog niet geprobeerd maar staat wel op mijn lijstje om te gaan proberen. Die op olie basis heb ik al wel over gelezen en lijkt me inderdaad heel erg fijn. Ben benieuwd!

  2. Wat een fijne producten gebruik je! Ik vind het micellair water van nivea ook heel erg fijn! x

  3. Stiekem had ik gehoopt dat de pads van kruidvat voor mij ook werkte, maar ik krijg er om 1 of andere reden altijd gerstekorels van rond mijn ogen.. Heel gek.

  4. Wat een fijne en betaalbare producten gebruik je en hoe toevallig maar mijn zus gebruikt net als jij dit ook al jaren. Ik wissel nogal maar gebruik veel producten die op natuurlijke basis zijn omdat ik gewoon echt een hele gevoelige huid heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.