Je hoofd leegmaken met mooi weer, tips die helpen!

by Mariska

Het is prachtig weer buiten en op het moment van schrijven zelfs 23 graden in Enschede. Prachtig weer wat te ondernemen als je dat wilt en je hoofd leegmaken is ook fijn met dit weer. Je kunt natuurlijk een stuk gaan wandelen maar er zijn ook andere dingen die helpen om met dit prachtige weer te doen. Onder het mom van #loveyourself en #selfcare heb ik een aantal tips voor je die je kunt gaan doen om je hoofd eens lekker leeg te maken. Lees je mee?

Lees ook: Waarom elke dag naar buiten gaan belangrijk is

Je hoofd leegmaken

hoofd leegmaken

Zoals ik al zei zijn er talloze manieren om je hoofd eens lekker leeg te maken en voor iedereen is dat weer een beetje anders. Gelukkig zijn de versoepelingen van de corona maatregelen er ook en is er ook weer meer mogelijk. Dat is ook wel belangrijk, het idee dat je weer meer kunt doen buiten de deur. Ik heb een aantal selfcare tips voor je. Lekker even uitwaaien bijvoorbeeld.

Rondje lopen langs een meer en hoofd leegmaken

Als je net zoals ik een meer in de buurt hebt (Rutbeek in Enschede) is het ook lekker om gewoon lekker een rondje te lopen langs een meer. En zeker met dit weer kun je misschien nog even op je gemak op het gras gaan zitten of lekker tot je knieën in het water. Wederom ook gewoon lekker genieten van de fluitende vogels en de geluiden uit de natuurlijk. Zelf vind ik dat altijd zo fijn en rustgevend.

Naar het centrum

Als je het wilt kun je natuurlijk lekker de bus pakken en een rondje in het centrum of een stad dichtbij gaan lopen. Gewoon lekker slenteren zonder doel iets te kopen. Als kan je dat natuurlijk wel doen als je bijvoorbeeld een lekker parfum tegenkomt. Maar op die manier loop je lekker even buiten op je eigen tempo en kun je je hoofd leegmaken. Je kunt natuurlijk ook lekker lopend of fietsend naar het centrum gaan. Nog fijner!

Onder parasol een boek lezen

Als je een lekkere tuin hebt (gelukkig heb ik die ook!) en je hebt een fijne parasol zodat je niet in de volle zon zit, dan kun je je ook lekker even terugtrekken met een boek of een e-reader . Met dit weer hoor je heel veel vogels fluiten en dan zit je daar lekker met je boek, te genieten van het boek en de fluitende vogels. Wat wil je nog meer?

Baantjes zwemmen

Het is goed nieuws dat de zwembaden weer open zijn, want je hoofd leegmaken in het zwembad is natuurlijk ook wel lekker zo kan ik me voorstellen. Gewoon even lekker genieten van het baantjes zwemmen het water. Of je dat buiten of binnen doet moet je lekker zelf weten. Natuurlijk waar jij je het fijnste bij voelt. Dat is het allerbelangrijkste!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?