In Enschede wonen, dit is waarom ik dat graag wil

door Mariska

Voor sommige mensen in mijn omgeving lijkt het nogal vreemd over te komen dat ik nu ineens zeg dat ik graag naar Enschede wil verhuizen. Aan een aantal mensen heb ik ooit weleens verteld dat ik naar het oosten van het land wil verhuizen. In Enschede wonen is voor mij dan de leukste én de beste optie. Ik ga vertellen waarom in Enschede wonen mij zo leuk lijkt!

In Enschede wonen, hierom wil ik dat!

Op dit moment is het redelijk hot item op mijn blog, namelijk dat ik erg graag wil verhuizen. En dan wel van het westen (Edam) naar het oosten (Enschede). In dit artikel vertel ik meer over de redenen waarom ik dit graag zou willen.

  1. Ik vind het oosten rustiger dan hier in het westen, zeker omdat ik dichtbij Amsterdam woon. Enschede is ook een stad, maar anders.
  2. Goedkoper boodschappen en tanken, want dichtbij Duitsland.
  3. The Kelly Family telt ook mee. Het klinkt raar, maar ik ben al fan sinds 1996 en ik geloof dat ik er nooit meer van af kom 🙂 De meeste Kelly Family gerelateerde dingen zijn dan ook in Duitsland.
  4. De mensen daar. Uiteraard ben ik al vaker in het oosten geweest in verschillende plaatsen zo door de jaren heen. Ik merk dat de mensen daar gewoon een hele andere mentaliteit hebben die mij meer aanspreekt dan hier in het westen.
  5. Een hele nieuwe omgeving. Ik weet het, voor sommige klinkt het raar, maar ik roep al jaren dat ik weleens gewoon in een hele andere omgeving wil wonen. Een soort van ‘nieuw leven’ met nieuwe kansen, nieuwe mensen en nieuwe dingen.
  6. En ja, ik ken mensen in Almelo, Enschede en Hengelo, zoals Bianca , die ik elke dag spreek ook al is ze nu op vakantie. Dan nog spreken we elkaar, haha 🙂
  7. De feesten daar. Nu ga ik tegenwoordig niet zoveel meer uit als een aantal jaar terug, maar het soort feesten dat ze daar hebben, hebben ze hier niet. Tentfeesten vooral met boeren bandjes en muziek. Heerlijk! Daar zou ik dus dan weleens een keer naartoe willen.
  8. De omgeving vind ik daar mooier. Nu wil ik mezelf niet perse een natuurliefhebber noemen, maar het is daar allemaal wel groener en minder bebouwd in de omgeving. Dat geeft een bepaalde rust vind ik.

Nu heb je dus een goed beeld waarom in Enschede wonen heel hoog op mijn wensenlijstje staat en die ik hopelijk binnenkort (lees binnen anderhalve maand) kan afstrepen. Ik heb er heel erg veel zin in en weet je; ik heb stiekem al een nieuwe baan waar ik kan gaan beginnen als ik daar woon. De datum houd ik nog even voor me maar het komt zeker op mijn blog als het rond is.

In Enschede wonen, kom maar op! 🙂

Lees ook:
Waarom ik naar Amerika op vakantie wil maar naar Duitsland ga
Zwarte meubels met een witte laminaatvloer, zo ziet dat eruit!
Gratis caravan op de camping vlakbij Trier & en de rest van het verhaal

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Maaike 16 juli 2020 - 21:18

Ja ik kan wel snappen dat je er wilt wonen, ik hou zelf ook van een rustigere omgeving 🙂

Reageer
bychristiana 12 juli 2020 - 12:41

Wat spannend allemaal en wat goed dat je er ook al direct aan de slag kunt als je er gaat wonen. Ik heb zelf ook tijdens mijn gehele middelbare school periode in Enschede gewoond! Inmiddels ben ik er al heel wat jaartjes weg;-)

Reageer
Natiza 12 juli 2020 - 10:31

Super leuk om te lezen! En ontzettend spannend!

Reageer
Mariska 12 juli 2020 - 10:56

Ja zeker, dank je wel! 🙂

Reageer
Deb 11 juli 2020 - 16:21

Leuk en spannend tegelijk! Geen idee hoe het in het Oosten is, ik kom er eerlijk gezegd eigenlijk nooit. Het is best ver weg vanaf hier. Maar meer rust, mooie omgeving, dichterbij Kelly Family evenementen waar je graag naartoe gaat, klinkt goed. Alvast gefeliciteerd met je nieuwe stulpje én baan!

Reageer
Laura | I scream beauty 11 juli 2020 - 06:01

Wat leuk om te lezen! Ik woon al mijn hele leven in Enschede en wat jij zegt is zeker waar! De mentaliteit is ook precies waarom wij nooit naar het westen zouden verhuizen. Al vind ik zelf Enschede de laatste jaren zoveel drukker worden!

Reageer
Rina 10 juli 2020 - 23:21

Jeetje wat spannend dat je het roer helemaal om gooit . Ik wens je heel veel geluk op je nieuwe pad en ik hoop dat ik je nog een keertje zie ?groetjes Rina

Reageer
Mariska 12 juli 2020 - 10:57

Wat een lieve reactie Rina. Anders als het kan kom ik nog even langs voor ik weg ga 🙂

Reageer
rina 12 juli 2020 - 11:17

dat is goed we berichten wel even van te voren oke ?

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.