Geen smartwatch meer dragen, waarom het rust geeft!

by Mariska

Even geleden was ik getrouwd met mijn Fitbit Versa en ik had dan ook een aantal verschillende Fitbit Versa 3 bandjes , zodat ik het goed kon combineren met verschillende kledingstijlen. Heel fijn ding en zo kon ik heel mooi mijn beweging bijhouden en ook mijn slaapritme inzien. Was ik heel blij mee als gadgetfreak zijnde. Fijn ding voor al die dingen en natuurlijk ook gewoon om de tijd te kunnen lezen zonder dat ik steeds mijn telefoon uit mijn broekzak hoef te pakken. Sowieso zijn de verschillende bandjes een uitvinding zodat je het goed kunt combineren. Als je een Apple smartwatch hebt kun je ook mooie apple watch 6 bandjes vinden online. Toch ben ik ermee gestopt de smartwatch te dragen, waarom lees je in dit artikel.

Lees ook: Mijn Fitbit Versa 3 en waarom die geweldig is

Geen smartwatch meer dragen

rose gold smartwatch on white surface
Photo by Marek Levak on Pexels.com

Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik heb zeker heel veel plezier gehad van het dragen van mijn smartwatch. Zelf had ik een Fitbit Versa 3 en had ik daarvoor de eerste Fitbit Versa. Heel fijn ding die ik overal voor gebruikte. Ik vond het vooral heel fijn dat als ik gebeld werd hij trilde om mijn pols en dat hij ook trilde als ik het horloge als wekker had ingesteld. Geen gierende alarmen naast mijn kussen, maar gewoon een horloge die trilde. Op die manier werd ik ook veel rustiger wakker. Toch ben ik ermee gestopt hem te dragen en heb ik hem weggedaan. En dat geeft me rust.

Toen ik vorig jaar december in een burn-out belandde heb ik over veel dingen nagedacht. En dat heb ik in de maanden daarna ook zeker gedaan. Zo kwam ik erachter (eigenlijk al eerder) dat ik alles zoveel mogelijk onder controle wilde houden. Mijn slaappatroon, hoeveel stappen ik zette en dat soort dingen allemaal. Maar waarom? Dat is de vraag die ik mezelf stelde. Waarom wilde ik dat onder controle houden? Dat gaf alleen maar onrust. Als ik toch thuis was (door de burn-out), waarom moest ik dan per se zien hoeveel stappen ik had gezet terwijl ik mezelf juist geen dingen op wilde leggen als in ‘10.000 stappen zetten op een dag’. Of waarom moest ik mijn slaappatroon bijhouden als ik toch nooit een wekker hoefde te zetten? Informatie waar ik niks mee hoefde van mezelf en als ik het toch las, dan beland dat zomaar weer in je systeem en ben je er onbewust weer mee bezig.

Een smartwatch dragen doe ik al een hele tijd niet meer en het geeft mij dus enorm veel rust. Ik wil mezelf geen dingen opleggen op die manier. Gewoon rustig aan doen en als ik een lekkere wandeling wil maken, dan doe ik dat gewoon zonder alles maar bij te moeten houden. Cijfertjes zeggen soms veel, maar vaak geeft het ook gewoon teveel informatie. Onbewust ga je ermee bezig. Je wilt jezelf uitdagen en alles bijhouden. Ik werd er in ieder geval zeker niet vrolijker van kan ik je vertellen.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?