10 Ikea hacks die je absoluut moet proberen

10 ikea hacks

Ikea hacks zijn enorm populair onder de knutselaars onder ons, oftewel, lekker ‘do it yourself’. Lekker knutselen met de meubels van Ikea om nog meer moois te maken. Ook op Pinterest zijn knutsel artikelen enorm populair en daarom leek het me leuk om Ikea hacks te verzamelen van andere bloggers in dit verzamelartikel. Zij hebben deze hacks geprobeerd en op hun blog over geschreven. Als jij ook zin hebt om te knutselen, lees verder en probeer een van deze toffe hacks van Ikea voor je interieur!

Ikea hacks

De IKEA Besta is een heel populair meubel die je kunt gebruiken voor opbergen van items of als bijvoorbeeld tv meubel. Hierboven zie je de IKEA Besta hack van InteriorQueen en is er ook perfect beschreven wat je nodig hebt en stap voor stap uitgelegd, met foto’s, wat je precies moet doen. Heel leuk!

Als je voor je peuter op zoek bent naar een speelplek, dan heb je hier een Ikea Stuva idee. Hierboven zie je al een voorproefje van het hele artikel, die zeker het lezen waard is als je opzoek bent naar zo’n unieke leuke speelplek voor je kinderen.

Elke schreef een heel leuk artikel met een hack voor kinderen, de learning tower. Heel leuk voor je kindje om dingen te leren en het is ook heel erg gemakkelijk. Als je meer wilt weten, check het artikel van Elke!

Dit is eigenlijk een verzamelartikel ook weer, maar wel een hele leuke! In dit artikel vind je namelijk 3 hele makkelijke hacks die je kunt uitvoeren met de Ikea Lack tafel. Dat is een goedkoop tafeltje en ook heel erg populair. Ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dus mocht je bijvoorbeeld een wit tafeltje niet zo leuk vinden in combinatie met deze hack, koop dan een zwarte.

Het Düktig keukentje van Ikea is heel erg populair. Het is een speelkeuken voor kinderen met keukenspeelgoed dat je weer kunt kopen. Er bestaan enorm veel hacks van dit keukentje en deze van Linda, moeder van een tweeling, is er eentje die je moet bekijken. Succes gegarandeerd en leuk voor de decembermaand.

Nienke maakte een artikel met eigenlijk 3 hacks voor de kinderkamer. De LACK, KALLAX en en ALEX ladekast zijn hier het onderwerp van. Ook stap voor stap hoe je nu je meubels bijvoorbeeld kaal maakt, lakken, schuren en de grondverf. Erg leuk om te lezen!

Deze is een van mijn favorieten en dat is puur omdat goud een van mijn favoriete kleuren in het interieur is. Een IKEA krukje met gouden pootjes en een vacht erop. Het ziet er echt heel erg leuk uit, zie je hem voor je bij je make-up tafel? Ik vind het superleuk en het kost nog geen 10 euro!

Deze is ook leuk! Leg op je Ikea Besta Burs tv meubel een extra bovenblad. Zorg dat deze langer is zodat je aan de andere kant ruimte over hebt en er leuke dingen op kunt zetten. Ik vind hem leuk en heb het nooit zo gezien. Zelf heb ik dit tv meubel namelijk ook gehad.

https://www.mamsatwork.nl/ikea-ivar-hack-diy/

Ook deze is een van mijn favorieten, wederom met een gouden tintje. Joyce laat alles stap voor stap zien in dit artikel, dus ook jij kan dit heel gemakkelijk maken met de Ivar kast van Ikea. De kast ken ik wel, maar nooit aan deze hack gedacht eerlijk gezegd. Ik ga hem onthouden!

En als laatste nog een hack van InteriorQueen en wederom over het eerder besproken Düktig keukentje. Dan gaat het onder andere over het bevestigen van plakfolie. Dat heb je natuurlijk in vele soorten en motieven. Ook erg leuk om zo dit keukentje te pimpen.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook