Zo maak jij hét populaire nachtkastje van een IKEA broodtrommel

by Mariska

Heb jij die ene populaire hack al gezien van de IKEA broodtrommel? Via platformen als TikTok en Instagram zie je deze steeds voorbijkomen en hij is geniaal! Je kunt namelijk van twee losse broodtrommels van de IKEA een prachtig nachtkastje (of bijzettafel) maken. Dit is helemaal niet moeilijk en we leggen het je graag uit. Zo heb jij voor iets meer dan dertig euro een fantastisch kastje mét opbergruimte.

Van start met de Ikea broodtrommel hack!

Het project begint met het verzamelen van de juiste tools. Dit betekent het kopen van twee houten broodtrommels. Deze heb je bij IKEA, maar bijvoorbeeld ook winkels als Dille & Kamille of Blokker. Ook kan je vast wat tools gebruiken, zoals een schuurmachine , schroevendraaiers en wellicht wat gave poten waar je het kastje op kunt zetten. Zo staat deze wat hoger, waardoor je er beter bij kan als je bijvoorbeeld een boxspring bed hebt. Tot slot wil je het kastje misschien nog verven, dus in dat geval heb je verf en verfkwasten of rollers nodig.

In elkaar zetten

Eigenlijk is het proces heel simpel. Je koopt twee broodmanden, zet deze op de zijkant rechtop en lijmt de onderkanten tegen elkaar aan. Zo heb je als het ware twee deurtjes die opzijschuiven. Dit is het kastje waar je wat spullen kunt opbergen. Als je veel spullen kwijt wilt, kun je nog overwegen om een extra plankje toe te voegen.

Dit kun je dan op maat maken met een zaag, waarna je het nog goed schuurt. Deze bevestig je halverwege de broodtrommel. Je kunt drie of vier poten onder het kastje bevestigen en wellicht nog kiezen voor een gave knop om de kastjes open te maken. Dit is echter niet noodzakelijk, want als het goed is zit er al een hendeltje aan. Als alles in elkaar zit, is jouw kastje af!

Personaliseren

Je kunt het kastje zo laten, als je heel erg van een naturelle look houdt. Deze broodmanden zijn vaak van licht hout gemaakt, want natuurlijk ideaal is bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur. Je kunt er echter ook voor kiezen om het geheel nog wat te pimpen met een mooie verfkleur. Zo kun je deze in een kleur schilderen die goed bij je interieur past, of juist in een contrasterende kleur om deze lekker op te laten vallen. Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen voorkeur en wensen. Bekijk ook eens wat TikTok’s of Pinterestideeën van anderen, wellicht kom je nog een spannende creatie tegen!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?