10 praktische zaken als je gaat verhuizen

praktische zaken verhuizen

Deze praktische zaken voor als je gaat verhuizen gaan je helpen. Zelf ben ik echt meerdere malen verhuisd in mijn leven. Dit heeft te maken met wat persoonlijke en familie omstandigheden, maar ook omdat ik het zelf wilde. Zo woon ik nu al weer ruim 2 jaar in Enschede en ik ben niet van plan hier weg te gaan. Zit hier mega op mijn plek. Je kunt dus wel zeggen dat ik ervaring heb met verhuizen en daarom deel ik 10 praktische zaken die je niet moet vergeten bij een verhuizing . Want het wordt een hele hectische tijd en dan ga je veel vergeten.

Praktische zaken als je gaat verhuizen die je niet mag vergeten

praktische zaken bij verhuizen

1. Regel genoeg verhuisdozen en vuilniszakken

Laten we beginnen met het regelen van genoeg verhuisdozen. Je verkijkt je echt op het aantal dat je nodig hebt, weet ik uit ervaring. Als je dan alles inpakt, zorg dan ook dat je op elke doos schrijft wat de ruimte is waar het vandaan komt. Dus de keuken, slaapkamer, badkamer, etc. Dan hoef je in ieder geval minder te zoeken als je alles gaat uitpakken of iets specifieks zoekt.

2. Trommel vrienden en familie op

Je komt ook altijd handen tekort, dus trommel vrienden en familie op die je gaan helpen met het verhuizen. Dat is echt een van de meest praktische zaken als je gaat verhuizen, vind ik. En als dan ieder familielid of vriend ook nog een (ruime) auto heeft dan ben je ook eerder klaar.

3. Regel vervoer

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen of met je vrienden en familie, maar er zijn ook genoeg verhuisbedrijven die je kunnen helpen. Dat is fijn als je geen tijd hebt, geen zin (logisch, rotwerk) of een andere reden. Wat kosten verhuisbedrijven? Dat ligt eraan wat je gaat verhuizen, hoe ver het rijden is (ze rekenen vaak per km) en hoeveel personen er gaan helpen. Je kunt altijd een offerte opvragen.

4. Internet, televisie en energie

Zorg ervoor dat je internet en televisie abonnement op de datum dat je gaat verhuizen ook actief is op je nieuwe adres. Niks is zo vervelend als je helemaal niks kunt. Je hebt natuurlijk wel vaak een unlimited abonnement op je telefoon, maar dan moet je via allerlei omwegen streamen of tv kijken op een klein scherm. Niet handig!

5. Inboedelverzekering

Regel een inboedelverzekering! Wellicht een van de meest praktische zaken als je gaat verhuizen. Mocht er iets sneuvelen, dan ben je als het goed is verzekerd. Al is het maar een laptop die op de grond valt of iets anders dat je kunt verhalen op jouw verzekering.

6. Verander je adres

Voor je gaat verhuizen, zorg er dan voor dat je je adresgegevens hebt veranderd naar je nieuwe adres. Op die manier weten bedrijven je ook te vinden als het nodig is. Best heel erg belangrijk!

7. Zorg voor basics

Een van de praktische zaken bij verhuizen die ik mee wil geven: regel wat basics. Neem een paar bekers, glazen, borden, wc papier en dat soort dingen mee. Als je bezig bent in je nieuwe woning dan zal je net zien dat je dat vergeten bent en dat is onhandig. Geloof me!

8. Houswarming

Regel een housewarming! Niet een van de praktische zaken van verhuizen, maar hé, het is wel leuk!

9. Als je de eerste nacht blijft slapen

Als je de eerste nacht blijft slapen, zorg dat je dan lekker kunt slapen. Je bent nog niet gewend aan de geluiden in huis en dat soort dingen.

10. Heb je huisdieren?

Zelf heb ik mijn kat mee moeten verhuizen en dat is wel een ding. Zorg dat je, bijvoorbeeld je kat, als laatste naar de nieuwe plek brengt. Liefst als alles al een beetje op de plek staat. Katten zijn erg stressgevoelig. Als alles al zo goed als staat zoals het hoort qua meubels, dan hebben ze minder stress als je weer alles moet gaan veranderen.