Houten balken voor het plafond, zo mooi!

beige fabric sofa

Iets wat heel mooi is zijn houten balken voor het plafond. Soms hoor je weleens dat mensen een oud huis kopen en het plafond willen vernieuwen en dan stuiten op prachtige oude balken. Vaak zijn dit steunbalken die ze dan laten zitten omdat dit een hele mooie look geeft. En zelf vind ik dat ook heel erg mooi, maar zie je dus voornamelijk in een boerderij. Dat hadden wij vroeger ook namelijk, alleen toen vond ik er niet zoveel van, daar was ik te jong voor. Het heeft gewoon zeker zijn charme. Je kunt er dingen opzetten maar ook met een mooi touw een hangplant ophangen bijvoorbeeld.

Houten balken voor het plafond

houten balken plafond
Photo by Max Vakhtbovych on Pexels.com

De houten balken die je vaak bij het plafond ziet zijn speciale houten balken die je ook nog goed in de gaten moet houden of ze nog in goede staat zijn. Soms komen er houtwormen in voor en dat wil je natuurlijk niet. Maar goed nieuws: je kunt zelf natuurlijk ook een heel mooi effect maken met vuren latten . Je hebt dan niet het effect van de steunbalken, maar je kunt wel de latten bevestigen aan het plafond en deze lakken of verven. Op die manier heb je een uniek effect. Als je de bovenstaande foto bekijkt dan zie je wat de uitstraling kan zijn als je de houten balken aan je plafond bevestigd.

Maar de balken hoef je niet perse aan je plafond te monteren, je kunt er namelijk ook een mooi effect van maken als je ze aan de muur bevestigd. Dat zie je ook steeds vaker. Je krijgt dan een soort houten paneel aan je muur in de woonkamer. Dat vind ik ook persoonlijk erg mooi!

Waarom heb je een U profiel nodig?

Een u profiel van staal kun je ook gebruiken. Maar wat is een u profiel precies? Dit is een element die je kunt gebruiken om te verstevigen, om iets mooier te maken, maar het helpt ook om slijtage tegen te gaan. Je kunt het gebruiken als bescherming tegen stoten, gebruiken als bevestigingsrail en noem maar op. Ook handig als je in huis gaat klussen en met houten balken aan de gang gaat.

Een u profiel is dus heel erg veelzijdig en je hebt deze in verschillende maten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Ikea hack waarvoor je hem kunt gebruiken. Je kunt daarmee je meubels mooier maken door bijvoorbeeld het u profiel goud te spuiten (of te verven) als je een zwarte kast hebt. Hoe mooi zou dat zijn?