Álle WordPress plugins die ik op dit moment gebruik

alle goede wordpress plugins die ik gebruik

De laatste tijd ben ik mijn blog aan het verbeteren qua SEO en afbeeldingen, maar ook ben ik op zoek naar goede WordPress plugins. Het voordeel aan WordPress is dat er superveel plugins zijn, maar ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en de echte goede WordPress plugins misschien niet kunt vinden. Nu wil ik niet zeggen dat de plugins die ik gebruik perse goed zijn, maar ik wil ze graag delen. Misschien ben jij al een hele tijd op zoek naar goede WordPress plugins en vind je ze in dit artikel terug. Je ziet de titel van de plugin en de korte beschrijving. Je kunt de plugins op deze naam vinden in de plugin bibliotheek in WordPress.

Foto: Shutterstock

Goede WordPress plugins

Een kleine kanttekening is wel; heel veel WordPress plugins bij elkaar kunnen je blog weer heel erg langzaam maken. Jetpack plugin is bijvoorbeeld een hele handige, maar maakt je blog erg langzaam. In plaats daarvan gebruik ik IFTTT en schreef daar een artikel over. Dit zijn goede WordPress plugins:

Accelerated mobile pages

Over deze plugin schreef ik gisteren nog een artikel. Deze maakt je blog namelijk erg snel voor mobiele apparaten en dat is wel echt een must wil je bezoekers op je blog behouden. De plugin heeft heel erg veel opties. Ik raad hem aan!

AdRotate professional

Dit is een betaalde versie, maar je hebt ook een gratis versie. Het is een plugin waarin je advertenties kunt beheren, groepen kunt maken en heel eenvoudig advertenties kunt plaatsen, verwijderen en laten roteren op een bepaald gedeelte op je blog.

Akismet anti-spam

Deze is wel bekend denk ik. Hij houdt spam tegen. Ik gebruik de gratis versie, maar je hebt ook een betaalde versie.

AMP

Deze hoort bij de eerste, Accelerated mobile pages. Dit geeft ondersteuning voor WordPress.

Deze is wat mij betreft een echte must! Hij scant je site eens in de zoveel tijd op links die niet meer werken. Zo kun je links verbeteren of je kunt de links op het moment dat je ze bekijkt nog eens testen of het misschien wel weer werkt. Je ziet precies welke links er niet meer werken, heel overzichtelijk.

CommentLuv

Deze is wat mij betreft ook wel heel erg handig. Het geeft jouw lezers de mogelijkheid een link achter te laten naar hun eigen laatste artikel die zij online hebben gezet. Beetje promotie voor degene die een reactie achterlaat en leuk voor jou om nieuwe blogs te leren kennen.

Comprimeer JPEG & PNG afbeeldingen

Deze heb ik nog niet zo lang, maar is wel een favoriet. Hij comprimeert de afbeeldingen op je blog. Hij haalt alle onnodige informatie die bij zo’n afbeelding zit weg en dat kan heel erg veel ruimte schelen. De plugin is gratis voor 500 foto’s per maand. Je kunt alle foto’s uit je bibliotheek pakken, maar houdt er rekening mee dat je er dus maximaal 500 kunt comprimeren, per maand.

Contact Form 7

Een hele bekende om een contactformulier te maken en deze op je blog te zetten. Je kunt hem ook helemaal zelf samenstellen, erg handig dus.

Easy image collage

Met deze plugin zou je heel makkelijk een collage kunnen maken, zoals bijvoorbeeld twee foto’s naast elkaar die ik heb in mijn dagboekjes. Nog niet geprobeerd, maar ga ik dus doen.

Frame Buster

Deze plugin zorgt ervoor dat je site niet meer weergegeven kan worden in een frame. Op deze manier zou het je dus geen bezoekers meer kunnen kosten en dat is fijn!

Google Analytics dashboard

Deze lijkt me logisch :) Je kunt vanaf je WordPress dashboard veel informatie terugvinden zoals het aantal bezoekers, welke pagina’s het meeste bekeken zijn, welke bezoekers via mobiel zijn gekomen etc.

Metabox

Hiermee kun je zelf nieuwe velden aanmaken. Ik gebruik het niet, maar mijn thema heeft het nodig.

Official Statcounter Plugin

Statcounter gebruik ik naast Google Analytics en vind ik erg fijn.  Analytics is leading, maar Statcounter vind ik handig om te kijken waar de laatste bezoekers vandaan komen, welk trefwoord en welke pagina zij bezocht hebben.

Open in a new window plugin

Hier ben ik heel blij mee! Deze plugin zorgt ervoor dat alle links op de website in een nieuw venster worden geopend. Ik vind het zo irritant als links in hetzelfde venster worden geopend. Zo kun je dus ook via de reacties doorklikken naar andere blogs in een nieuw venster.

pipdig Power Pack (p3)

Deze hoort bij mijn thema en bevat veel functies waar mijn thema op draait.

Post Labels for Mariska

Deze heeft Phil van Pipdig speciaal voor mij gemaakt. Deze plugin zorgt ervoor dat ik onder de titel kan aangeven of het bijvoorbeeld een gesponsorde post is. Deze is niet te downloaden omdat hij speciaal (tegen betaling) voor mij is gemaakt.

Public Post Preview

Als je veel opdrachten doet voor bedrijven, dan is dit wat mij betreft een must! Je kunt de post als concept opslaan, maar wel een tijdelijke link naar je klant sturen zodat zij een preview hebben. Op die manier hoef je het artikel nog niet online te zetten. Erg handig!

Really Simple SSL

Via mijn host kreeg ik te horen dat er een gratis SSL certificaat te installeren was voor mijn blog. Een SSL certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding, dus dat er geen gegevens tijdens het verzenden bij andere partijen terecht kunnen komen. Deze plugin stelt alles in, heel makkelijk. En ik geloof dat Google sites met een SSL certificaat iets beter waarderen :)

Reduce Bounce Rate

Een plugin die de echte Bounce Rate in Google Analytics laat zien. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar het werkt wel!

Regenerate Thumbnails

Handig als je het formaat van bijvoorbeeld je uitgelichte afbeeldingen hebt veranderd. Deze plugin wijzigt dan alle foto’s in de nieuwe afmeetingen.

Revive Old Post (Former Tweet Old Post)

Als je mij op Twitter volgt, dan zie je wel eens oudere artikelen uit het archief voorbij komen. Dat doet deze plugin. Je kunt er heel veel van instellen. Welke categorieën je wel of niet wilt laten tweeten, hoe oud een artikel minimaal en maximaal dient te zijn en tekst toevoegen. Dit kun je ook gebruiken voor Facebook.

SEO Friendly Images

Deze plugin zorgt ervoor dat alle afbeeldingen de juiste omschrijving en ALT attribuut meekrijgen. Is goed voor de SEO.

Simple Comment Reply Notification

Ik baal er enorm van als ik op een blog een reactie achterlaat, de eigenaar van de blog reageert (of iemand anders) en ik daarvan vervolgens niet van op de hoogte word gesteld. Zo irritant als je bijvoorbeeld een vraag stelt. Deze plugin zorgt ervoor dat degene die ik beantwoord, een mail krijg dat er een antwoord is. Heel simpel, maar wat mij betreft ook zeker weer een must.

Wordfence Security

Deze heeft heel veel beveiliging opties om je WordPress te beveiligen. Ook erg handig!

WordPress Editorial Calendar

Deze is denk ik wel heel erg bekend, maar ook een must. Je kunt precies zien aan de hand van een kalender welke artikelen je wanneer hebt ingepland. Ook kun je ervoor kiezen om aan de rechterkant alle concepten te laten zien, waardoor je heel makkelijk artikelen naar een datum kunt slepen.

WP Fastest Cache

Heeft ook weer veel opties, maar kort gezegd zorgt deze ervoor dat je website tijdelijk opgeslagen wordt bij een bezoeker. Als zij kort daarna terugkeren en er is niks gewijzigd, dan hoeft de site niet zolang te laden omdat hij nog in het geheugen staat.

WP-Optimize

Hiermee kun je WordPress optimaliseren. Je kunt automatisch opgeslagen revisies verwijderen en je database opruimen. Heeft wederom heel veel opties, maar wel opties die enorm handig zijn.

Yoast Seo

Deze kent volgens mij iedereen zo’n beetje wel. SEO is belangrijk om gevonden te worden in Google en deze plugin helpt je hierbij. Je kunt precies in je artikel zien wat je kunt verbeteren en wat SEO technisch gezien wel goed is.

Lees ook:
WordPress testomgeving met Instant WP
Onmisbare plugins voor jouw WordPress blog
30 kanalen wat mij het meeste bezoekers bezorgd
Supertip voor bloggers: geld verdienen met linkpizza

Heb jij andere goede WordPress plugins?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *