iPhone 12 of spiegelreflexcamera, de voordelen!

by Mariska

Een hele tijd heb ik als camera voor mijn blog een spiegelreflex camera gebruikt. Ook een compactcamera, maar uiteindelijk een grote spiegelreflexcamera omdat ik daarvan verschillende lenzen kon gebruiken die aansloten op de foto’s die ik maakte. Dat is echter nu helemaal anders sinds ik een tijdje al een super goede mobiele telefoon heb. Zelf heb ik de iPhone 11 pro, maar een iPhone 12 is ook een super goed alternatief. Ik vind dat het gebruik van mijn telefoon een aantal voordelen heeft en ga dat op een rij zetten.

Lees ook: Met deze camera maak ik mijn blogfoto’s. Je gelooft het niet!

Voordelen van een iPhone in plaats van spiegelreflexcamera

  1. Als eerste vind ik het heel fijn dat het compact is. Tegenwoordig hebben we (bijna) allemaal dag en nacht onze mobiele telefoon bij de hand. Je kunt dus vrijwel altijd direct foto’s maken.
  2. Het gewicht van een iPhone 12 of iPhone 11 bijvoorbeeld, is veel lichter dan een grote spiegelreflexcamera. Deze neem je niet zo snel mee overal naar toe.
  3. De iPhones van tegenwoordig hebben echt een mega goede camera. Er is een instelling dat je bijvoorbeeld de scherpte/diepte (diafragma) kunt instellen en dat is ideaal.
  4. Ook heeft de iPhone 11 pro (die ik heb) en de iPhone 12 een functie die de foto’s mega scherp maakt. Dat is echt prachtig! De iPhone 11 pro heeft dit alleen niet bij de frontcamera en de iPhone 12 wel. Dus met deze functie maak je ook nog eens super scherpe selfies.

Zoals je kunt lezen heb je naar mijn idee geen spiegelreflexcamera nodig maar kun je met een mobiele telefoon al heel ver komen. De telefoons van deze tijd hebben vaak een super goede camera, net zoals de iPhones. En hoe fijn is het dat je je goede camera altijd bij de hand hebt?

Sterker nog: bij concerten mag je bijna nooit een grote camera meenemen naar binnen waarvan je de lenzen kunt verwisselen. Dit is natuurlijk vaak vanuit de artiest(en) zelf omdat zij professionele foto’s vaak door hun eigen personeel of uitgenodigde pers laten maken.

Voorbeeldfoto’s gemaakt met mijn iPhone

Om te bewijzen dat de iPhone dus een hele goede vervanger is voor een spiegelreflexcamera zal ik hier wat foto’s laten zien die ik daarmee heb gemaakt.

Dit zijn de voorbeelden en ik ben er echt heel blij mee. De foto’s zijn scherp, de kleuren komen goed over en je hebt best wat instellingen zoals belichting en diafragma die je zelf naar wens kunt instellen. Ook voor Instagram is deze camera gewoon heel erg goed, want ook daar post ik de foto’s die ik hiermee maak.

Uiteindelijk zul je dus zelf de overweging moeten nemen, maar ik zou dan geld uitgeven aan een telefoon met een goede camera, zoals de iPhone 12, dan nog een losse camera erbij kopen.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?