Fase van verandering, ook voor mijn blog

dinsdag 16 april

Dat ik minder aan het bloggen was, was jullie waarschijnlijk al opgevallen maar uiteraard zit ik niet stil. Ik merk dat ik de afgelopen maanden nogal in een soort fase van verandering zit. Dit merk ik in verschillende dingen. Kleine dingen maar ook de wat grotere. Zo vind ik jurkjes dragen ineens helemaal leuk (een jaar geleden wilde ik er niks van weten), heb ik mijn blog uitgeschreven bij de KvK en nooit gedacht dat dit me zoveel rust zou geven én ga ik weer fulltime werken bij een nieuwe baan vanaf begin juni. Ook ben ik aan het nadenken over de toekomst qua sparen, huren, kopen en dat soort dingen. Maar mijn blog hoort daar ook bij! Ik stond alweer op het punt om een nieuwe domeinnaam aan te schaffen maar dat werkt toch niet echt..

Nieuwe domeinnaam, waarom niet?

Kijk, ik maak er geen geheim van dat ik de meeste inkomsten met mijn blog verdien door middel van linkbuilding. Linkbuilding is interessant als je een goede domeinwaarde hebt bijvoorbeeld. Als ik een andere domeinnaam aan ga nemen vervallen mijn waarden omdat een nieuwe domeinnaam natuurlijk weer vanaf 0 moet worden opgebouwd. Persoonlijk vind ik dat gewoon zonde. En 2 blogs bijhouden is gewoon heel veel werk, zeker nu ik weer fulltime ga werken. Gelukkig is de naam doormariska.nl heel erg breed en kan ik natuurlijk over elk onderwerp schrijven die ik wil. Dat ga ik ook doen! 🙂

edit: toen ik dit aan het schrijven was kwam ik op een domeinnaam die wel bij mij past, ook weer een brede naam is en vrij. Dus.. wie weet gaat dit ook mee in de nieuw fase van mij leven.

Wat gaat er veranderen?

Ik ga het breder aanpakken en gewoon wat meer schrijven over mijn issues, mijn leven en wat minder artikelen die je overal kunt vinden. Wel reviews van make-up bijvoorbeeld want dat vind ik nog steeds erg leuk om te doen, maar gewoon meer uit mijn leven. Dingen waar ik mee deal, leuke dingen, kledingstijl, dingen die ik meemaak en natuurlijk de wekelijkse dagboekjes. Wel wil ik de naam van het bedrijf waar ik ga werken niet noemen om het privé te houden. Ik deel al zoveel en wellicht wil het bedrijf ook niet gerelateerd worden aan mijn blog. Dat kan natuurlijk ook! Anyway, ik doe het natuurlijk niet meer bedrijfsmatig maar als hobby dus voor mij voelt dat ook als een soort vrijheid. Geen artikelen meer schrijven waarvan je denkt dat ze gaan scoren ofzo, nee, gewoon over mij als persoon en mijn leven. Of als 30 plus vrouw 😉

Morgen kun je mijn afgelopen week in foto’s ook weer zien trouwens 🙂

Lees ook:

Het 6 minuten dagboek om elke dag herinneringen op te schrijven
Als blogger starten met je bedrijf
Michael Patrick Kelly Bochum (foto’s + filmpjes)

3 Reacties

 1. 28 mei 2019 / 23:09

  Goed bezig! Je moet doen waar jij gelukkig van wordt 🙂 Ik blijf sowieso jouw blog volgen. Ik hou wel van diversiteit.

 2. 28 mei 2019 / 17:23

  Je moet ook zeker doen wat goed voelt. Zelf zit ik ook wel een beetje zo. Ergens wil ik mijn naam wel veranderen naar iets breders. Maar vind de naamsbekendheid ergens weer zonde ofzo. Ik ben nu zo ver met deze naam en straks claimt een ander gelijk deze naam. Het is zoveel gedoe.

  Maar ik blijf je in ieder geval zeker volgen. Succes!

 3. 27 mei 2019 / 16:24

  Wat goed dat je gewoon doet wat voor jou goed voelt! Ik vind het juist leuk om een combinatie van make-up en jouw leven te zien, dus ik blijf je gewoon volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.