Etos Botanical Boost Rosemary & Fig

by Mariska

Etos Botanical Boost is niet iets nieuws. Vorig jaar ontving ik de Etos Botanical Boost Orange & Ginger en nu is het tijd voor de Etos Botanical Boost Rosemary & Fig. Iets waar ik al heel erg benieuwd naar was na het lezen van reviews bij anderen, maar ook omdat ik de lijn van vorig jaar zo lekker vond. De handcrème daarvan heb ik namelijk nog steeds in gebruik en de geurstokjes hebben het een paar maanden geleden pas opgegeven. Nu ontving ik een body cream, shower foam, handcrème en een geurkaars. Erg benieuwd naar en nu is het tijd om mijn mening te geven.

Etos Botanical Boost Rosemary & Fig

etos botanical boost rosemary & fig


Speciaal voor dit seizoen lanceert Etos een extra Botanical Boost-lijn: de limited edition ‘Rosemary & Fig’. Laad je humeur en je huid op door de heerlijke werking van Botanical Boost Rosemary & Fig. Ideaal voor de bescherming van de droge huid in deze koude dagen! De limited edition Rosemary & Fig-lijn is wederom ontwikkeld in samenwerking met de Hortus Botanicus en bevat plantenextracten van hoogwaardige kwaliteit.

Deze geur van Etos Botanical Boost Rosemary & Fig is heel anders dan die van vorig jaar. De limited edition van vorig jaar rook heel kruidige en deze editie vind ik meer fris zoet te noemen. Heel erg lekker, maar niet perse een hele winterse geur zoals de vorige wel was. Aan de andere kant ook een hele leuke afwisseling. Als je steeds alleen maar kruidige geuren uitbrengt (wat perfect past bij herfst en winter), dan wordt het ook zo eentonig. De producten heb ik geprobeerd en ga nu laten lezen en zien wat ik hier van vind.

Etos Botanical Boost Rosemary & Fig kaars – €6,99

etos botanical boost rosemary & fig kaars

Ik ben echt dol op geurkaarsen, waxmelts en alles wat daar in de buurt komt. Deze kaars stond dus al snel aangestoken op mijn marmeren plateau op de salontafel. De vormgeving vind ik wel leuk, lekker simpel. Wat helaas vaak is met kaarsjes is dat er niet heel veel geur afkomt. Dat is bij deze helaas ook wel een beetje zo. Tenzij je hem echt pal naast je hebt staan, dan ruik je het wel subtiel. Ik heb hem wel constant aanstaan (want ik hou van kaarsjes), maar de geur die eraf komt ruik je niet heel erg.

Rosemary & Fig body cream – 200ml €4,99

etos botanical boost rosemary & fig body cream
etos botanical boost rosemary & fig body cream ingredienten
etos botanical boost rosemary & fig body cream

Deze body cream heb ik direct opgesmeerd nadat ik klaar en afgedroogd was. De structuur van deze body cream is wat steviger, maar niet heel hard. Gewoon echt een lekkere romige crème. Je hebt niet zo heel erg veel nodig om je in te smeren. Ik pakte de eerste keer best wel veel en merkte toen dat het ook best wel lang duurde voor het eindelijk ingetrokken was. Daarna nog eens gebruikt, minder gepakt en toen leek het wel sneller in te trekken. Alles bij elkaar vind ik dat hij niet zo heel snel intrekt helaas. Wel maakt hij mijn huid goed zacht en blijft de geur best wel hangen.

Rosemary & Fig shower foam – 200ml €4,99

etos botanical boost rosemary & fig shower foam
etos botanical boost rosemary & fig shower foam
etos botanical boost rosemary & fig shower foam ingredienten

Een shower foam gebruik ik niet heel erg vaak, maar vind het wel een fijn product om te gebruiken als ik het in huis heb. Deze shower foam is ook een heel zuinig product en met een druk op de bovenzijde waar het schuim uitkomt, komt er een klein bolletje foam uit. Dat kleine bolletje is echt meer dan genoeg en daarmee kun je je hele lichaam goed insmeren. Onder de douche ruik je ook weer die hele lekkere fris zoete geur. Wat me wel opviel is dat de geur eigenlijk wel weer zo goed als verdwenen is als je je hebt afgedroogd. Daarvoor is de body cream dan een mooie toevoeging. Wel maakt de shower foam mijn huid lekker zacht.

Rosemary & Fig handcrème – 75ml €3,49

etos botanical boost rosemary fig handcreme
etos botanical boost rosemary fig handcreme ingredienten
etos botanical boost rosemary fig handcreme 1

De handcrème uit deze Etos Botanical Boost Rosemary & Fig lijn is wederom een favoriet van me. Ik heb de handcrème uit de vorige limited edition ook nog steeds in gebruik. Deze is voorlopig nog niet op, dus ik heb alvast een soort van back-up ondanks dat het een andere geur is. Hij is wel wat stevig qua structuur, maar trekt lekker snel in. De geur blijft subtiel hangen en mijn handen zijn wel erg zacht en voelen ook verzorgd aan.

De limited edition Etos Botanical Boost Rosemary & Fig is vanaf nu oktober al verkrijgbaar in alle Etos winkels. Wees er snel bij, want op = op!

Lees ook:
Etos Botanical Boost Orange Blossom & Ginger review
Etos herfst lakjes, Smoke, My Chocolonely & Mysterious Black
Limited Edition rosegold Etos make-up voor de feestdagen
Etos nagellak Soft Sea en Ultra Violet

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?