Essence sponge nail polish remover

by Mariska

Een hele lange tijd ben ik fan geweest van de nagellak remover van Bourjois, ook zo’n potje met nagellak remover en een spons. Die was wel eens aan vervanging toe, maar ik wilde ook wel eens van een ander merk gebruiken. Ook wat goedkoper. Ik zag deze Essence Sponge Nail Polish Remover en was er erg benieuwd naar! Kon hij tippen aan degene van Bourjois?

Lees ook: Action nagellak remover

Essence sponge nail polish remover

essence sponge nail polish remover

Zoals je ziet, zodra je de dop eraf draait, zie je een grote zwarte spons met een opening erin waar je dus je vinger in stopt. Denk ook dat ik het niet helemaal hoef uit te leggen hoe de Essence sponge nail polish remover precies in zijn werk gaat. De spons is in ieder geval zacht en fijn en totaal niet vervelend in gebruik.

essence sponge nail polish remover

Glitter nagellak verwijderen is en zal altijd een vervelende klus blijven en ook met deze remover krijg je dit er niet fatsoenlijk af. Dit zie je op bovenstaande foto’s. Links zie je dat ik 10x heen en weer ben gegaan in het potje om het zo maar te zeggen en rechts zie je het na 20x. Echt een gigantische crime dus.
Normale ‘doorsnee’ nagellak krijg je er wel heel erg makkelijk af. Hier heb ik geen foto’s van, maar je gaat 3x heen en weer, hooguit 4x en het is er af.

essence sponge nail polish remover

Hier de informatie die achterop het potje staat in het Engels, Frans en Duits. Er staat precies wat je moet doen, maar dat behoeft verder geen uitleg.

essence sponge nail polish2

Hier nog de ingrediëntenlijst. Je ziet dus (zoals beloofd) ook een aceton terug in de lijst. Wel zie je dat er ‘parfum/fragrance’ in zit. Dit ruik je dan ook als je je nagels in het potje hebt gebruik. Niet direct aan je nagels ruiken, want dan stik je van de sterke nagellak remover geur, maar als dat weg is, dan ruikt het heerlijk. Waar het precies naar ruikt kan ik niet zeggen en staat ook niet op het potje maar wel een beetje fruitig denk ik.

essence sponge nail polish4
essence sponge nail polish5

Op de foto’s hierboven zie je mijn nagels en nagelriemen nadat ik deze essence sponge nail polish remover heb gebruikt. Je ziet ook dat mijn nagels en nagelriemen niet heel erg uitgedroogd zijn wat enorm fijn is. Wel gebruik ik erna nog handcrème, maar dat is wat je zelf wilt natuurlijk. Dat het niet uitdroogt heeft natuurlijk ook te maken met dat er geen aceton in zit. Aceton droogt namelijk enorm uit.
Omdat hier geen aceton in zit (en alle removers zonder aceton) kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor het verwijderen van nagellak van nep nagels.

Mijn mening

Ik ben erg blij met dit potje en ga deze ook zeker vaak gebruiken. Vind het fijn dat er geen aceton in zit en dat het mijn nagels en nagelriemen niet uitdroogt. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen dan dat ik hem super fijn vind en ook echt wil aanraden als budget product.

Informatie

Dit potje is van Essence en heb ik gekocht bij Kruidvat . Dit potje bevat 75ml product. De prijs ligt rond de €3,00 wat erg goedkoop is vergeleken met bijvoorbeeld Bourjois en de duurdere merken.

Lees ook:
Hema nail polish remover (dip & clean)
Saffron nail polish remover
Primark nagellak remover

Kennen jullie deze nagellak remover? Of hebben jullie hem al geprobeerd?

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?