eBook ‘Haal alles uit Pinterest’ review

by Mariska

Dionne oftewel Diolifstyle heeft mij een tijd geleden gevraagd of dat ik haar e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ wilde reviewen op mijn blog. Dit leek me erg leuk, mede omdat ik naar mijn idee goed op weg ben op Pinterest en daar toch wel veel bezoekers uithaal. Hier heb ik ook al eerder over geschreven, hoe mijn bezoekersaantallen verdubbeld zijn door Pinterest. Een goed moment om dit boek van Dionne te onderwerpen aan een review.

Image by William Iven from Pixabay

De vormgeving van ‘Haal alles uit Pinterest’

Ik vind de vormgeving heel fijn van het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’. De kleuren van de tekst spreken mij aan en de kopjes zijn in een andere kleur weergegeven. Tussen de kopjes wordt goed gebruik gemaakt van foto’s wat het fijner maakt om te lezen. Het oog wil vaak ook wat natuurlijk. Ik vind persoonlijk het grijze lettertype erg fijn lezen, het is niet de donker en niet te licht waardoor het rustiger oogt.

De inhoud

Uiteraard heb ik ‘Haal alles uit Pinterest’ gelezen en ik moet zeggen dat ik blij ben met de inhoud. Dat klinkt wellicht gek, maar het is voor mij echt een toegevoegde waarde op de basiskennis dat ik al bezit. Ook vind ik dat het niet perse alleen bedoelt is voor de wat meer gevorderde gebruikers van Pinterest. Ik vind dat als je begint bij het begin je ook daadwerkelijk stap voor stap je account goed kunt instellen en er gebruik van kunt maken.

In het begin vind je een duidelijke inhoudsopgave waar je direct kunt vinden waar je naar wilt gaan kijken. Al had ik zelf wel graag gezien dat het precies andersom was neergezet. Dus de onderwerpen links en paginanummers rechts. Maar dat is persoonlijk. Als beginner is het aan te raden wel gewoon alle kopjes door te lezen omdat aan het begin staat uitgelegd hoe je je Pinterest account goed koppelt en van de juiste informatie voorziet. Ook wordt er nog een handige tool besproken en hoe je inzicht krijg in je statistieken.

De toepassing

Ik merk dat ik er echt iets aan heb gehad en het een toevoeging is aan de kennis die ik al heb. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat het beter is om 5 pins te maken voor elk artikel dat je deelt en dat het liefst met een ietwat andere kleur bijvoorbeeld. De vormgeving en branding moeten wel herkenbaar blijven. Ook heb ik er nooit bij nagedacht om mijn social media kanalen te promoten door middel van pins. Ik bedoel, wie wil er niet meer volgers op Instagram? Daar ga ik onder andere nog mee aan de slag.

Je kunt wel zeggen dat ik erg tevreden ben met het e-book dat Dionne heeft geschreven en raad hem dan ook iedereen aan die zich meer wil verdiepen in Pinterest. Het kost €11,88 en is het wat mij betreft meer dan waard. Je kunt hem aanschaffen via haar shoppage.

Lees ook:
Waarom persberichten plaatsen een goed idee is
De intake voor een haarstuk + foto’s met haarstuk!
Mijn week in foto’s #20 (gereageerd op een woning in Avenhorn)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?