€300 per jaar besparen op je zorgverzekering? Het kan!

zorgkiezer

Nu alles om ons heen alleen maar duurder lijkt te worden, leek het mij een goed moment om eens uit te zoeken met de ZorgKiezer of je geld kunt besparen op je zorgverzekering. Benieuwd of het een goed idee is om dit jaar van zorgverzekering te switchen, welke verzekeringsmaatschappijen hoog scoren qua duurzaamheid en welke jaarlijks het goedkoopste is? Al mijn bevindingen deel ik met je in dit blog artikel.

Zorgverzekering vergelijken met de ZorgKiezer.

Ik kwam terecht op de website ZorgKiezer.nl. En dat is echt een aanrader! Als er namelijk iets is wat ik niet leuk vind en waar ik zo min mogelijk tijd in wil stoppen dan is het in het uitzoeken welke verzekering goed en voordelig is. Op deze website kun je alles in één oogopslag vinden. Het enige wat je hoeft te doen is je geboortedatum, geslacht en postcode in te vullen. Vervolgens klik je op ‘vergelijk en kies’ en doet de ZorgKiezer de rest van het werk.

Ik schreef trouwens ook een blog artikel over het switchen naar een gezinszorgverzekering en of dit een goed idee is om dit jaar te doen.

In één oogopslag zichtbaar welke zorgverzekering bij jou past.

Vervolgens krijg je een overzichtelijke lijst te zien met welke zorgverzekering het beste bij je past en of er een wachttijd is. Ook zie je welke zorgverzekering de beste prijs/kwaliteit heeft, kun je de reviews van klanten lezen en er wordt een score gegeven qua duurzaamheid. Een heel mooi compleet overzicht dus!

Wat ik heb ontdekt.

Ik ben behoorlijk trouw als het aankomt op plekken waar ik verzekeringen en abonnementen heb afgesloten. Maar ik moet eerlijk toegeven dat dit ook komt omdat ik het niet leuk vindt om uit te zoeken of het ergens anders beter kan. Maar door het gebruik van de ZorgKiezer heb ik geleerd dat als ik switch naar een goedkopere zorgverzekering, ik maandelijks €2 kan besparen. Dit is €24 op jaarbasis. Niet verkeerd! Alle beetjes helpen! Dit betekent alleen wel dat ik mij moet gaan verzekeren bij Menzis. Helaas niet de duurzaamste optie.  Al is het qua dekking wel gelijkwaardig met FBTO, waar ik op dit moment verzekerd ben en zijn de reviews van klanten enorm goed.

Wist je dat Ohra, Ditzo en de Nationale Nederlanden de 3 meest duurzame zorgverzekeraars zijn? Wanneer je trouwens naar een duurzame zorgverzekering wilt dan betaal je maandelijks minimaal €3 meer dan wanneer je kiest voor een goedkopere zorgverzekering. Qua dekking is er geen verschil.

Bespaar tot €300 per jaar door nu te switchen!

Met de ZorgKiezer kun je gratis checken of het voordeliger is om te switchen van zorgverzekering. In sommige gevallen betekent dit dat je jaarlijks €300 kunt besparen. WOW! Bovendien kun je, wanneer je switcht, kiezen uit twee cadeaus; gratis 3 maanden online sporten bij The Lazy Gym of een gratis Oral-B tandenborstel. Super leuk! Ik vind het nog best wel lastig kiezen. Want kies je voor een nieuwe tandenborstel (nooit verkeerd) of om iedere dag toegang te hebben tot 15 minuten workouts (bodyweight, kettlebell, hoelahoep) en onbeperkt challenges? Beide passen heel goed bij mijn plan om een fitte(re) mindful mama te worden .

Wat wij gaan doen.

Wij zijn heel erg te spreken over de ZorgKiezer en gaan gebruik maken van het aanbod om te switchen. Wel op basis van een gezinszorgverzekering. Daarmee kunnen we jaarlijks namelijk een bedrag van €120 per jaar besparen. Niet verkeerd (en misschien bespaar jij nog wel meer)! Vooral in deze tijd. Qua cadeau heb ik gekozen voor… The Lazy Gym! Ik ben namelijk super benieuwd naar de hoelahoep oefeningen en challenges. Super fijn ook dat de workouts 15 minuten duren! Ik ben super benieuwd en kan niet wachten om te beginnen.