Drinkfontein voor katten, mijn kat drinkt meer water!

drinkfontein voor katten

Steeds meer kreeg ik het idee dat mijn kat niet genoeg water dronk. Ik had weleens gelezen dat het niet handig is om de waterbak naast de voerbak te zetten, maar toch stond hij er bij mij wel naast. Een van mijn beste vriendinnen heeft een drinkfontein voor katten en is dus heel enthousiast. Ik besloot me er aan te wagen en zo’n drinkfontein aan te schaffen. Nu is mijn kat niet van de nieuwe dingen, maar hé, het is het proberen waard.

Drinkfontein voor katten, mijn ervaring tot nu toe

Deze drinkfontein voor katten heb ik nu een paar weken in bezig en ik moet zeggen dat ik echt heel enthousiast bent. Katten houden van stromend water en zijn dan sneller geneigd om te drinken. Op het plaatje van bol.com dat je bovenin ziet kun je zien dat er mogelijkheid is om een er een soort bloem op te zetten. Dan krijg je dus echt het idee van een drinkfontein. Mijn kat vind dat alleen niet zo leuk..

Dus ik heb die bloem eraf gehaald en er zo’n ander tuutje ingestopt die er ook bij zit. Dan komt het water wel omhoog maar je hoort het niet ‘vallen’. En toen ik dat deed werd zijn interesse gewekt. Hij drinkt er heel vaak uit en ook wel echt vaker dan dat hij voorheen dronk uit zijn gewone waterbak.

Wat zit er bij de drinkfontein voor katten?

Het is een vrij groot reservoir die je kunt vullen met water. Ook krijg je er 4 waterfilters bij en werkt het op stroom. Het is dus wel de bedoeling dat hij geplaatst wordt bij een stopcontact in de buurt anders zal het niet werken. En je kunt dus kiezen of je het bloemetje erop zet of dat buisje erin doet. Zelf heb ik bij de voerbak geen stopcontact in de buurt dus heb ik hem zo’n 2 meter verderop gezet.

Heb je last van het geluid?

Zelf ervaar ik geen last van het geluid. De motor van de drinkfontein voor katten maakt geen geluid, alleen je hoort natuurlijk het water wel een beetje vallen en bewegen. Maar dat is vrij logisch en dat kun je ook niet tegengaan. Kan me voorstellen dat sommige mensen het irritant vinden maar zelf vind ik het eigenlijk wel rustgevend, haha.

Al me al ben ik heel blij met deze drinkfontein en hij ook zo te zien. Naar mijn idee wekt het nieuwsgierigheid op en drinkt hij echt vaker. Totaal geen spijt gehad dus van deze aankoop!

Lees ook:
Dingen die je blij maken, zeker nu je thuis blijft
Zwarte meubels met een witte laminaatvloer, zo ziet dat eruit!
Gezonde aardbeien kwarktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *