Dit is mijn beste beslissing van 2019!

beste beslissing van 2019

Het jaar is bijna weer voorbij en dat betekent voor mezelf altijd dat ik ga nadenken over het afgelopen jaar. Wat heb ik gedaan en vooral wat mijn beste en slechtste keuzes waren van dat jaar. Over de slechtste wil ik het niet hebben, ik wil het graag positief afsluiten :) Maar de beste beslissing van 2019 ga ik wel delen. Heel misschien zie je hem al aankomen, maar misschien ook niet als je mijn blog nog maar net volgt. Lees mee.

Ik had een vast contract..

Aan het begin van het jaar had ik een vast contract bij een heel erg leuk bedrijf. Soms mis ik het nog weleens. De leuke collega’s, het begrip voor mijn privé situatie en de gezelligheid. Ik voelde me daar erg thuis en ook vooral begrepen en op mijn gemak. Een vast contract is natuurlijk erg fijn, maar ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat een vast contract voor mij maar een formaliteit is en niets bijzonders. Het is niet zo dat als ik een vast contract had me ineens anders voelde of ineens een auto ging leasen of een huis ging kopen. Ik zou net zo makkelijk een andere baan zoeken als dat ik een tijdelijk contract had, als ik een andere baan wilde hebben. Sommige mensen begrepen het niet en vroegen mij dan waarom ik in hemelsnaam wegging als ik het naar mijn zin had mét een vast contract. Nou, gewoon, ik wil meer zien en leren.

Maar wilde een nieuwe uitdaging..

Op een gegeven moment, na bijna 2 jaar debiteurenbeheer van een payroll organisatie wilde ik wat nieuws. Ik zat daar nog steeds wel op mijn plek en vond het nog steeds leuk, maar soms kijk je gewoon uit naar iets nieuws. Mijn blog stond op dat moment ook op een lager pitje omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had en ik was het plezier een beetje verloren in het zelfstandig ondernemen. De beste beslissing van 2019 is in ieder geval niet mijn blog op een lager pitje hebben gezet. Daar heb ik, gezien de groei die ik mis, best wel spijt van. Op een gegeven moment besloot ik gewoon rond te kijken, wat te solliciteren en mijn leidinggevende op de hoogte te stellen dat ik verder aan het kijken was. Dan is het voor iedereen maar gewoon duidelijk :) Op een gegeven moment werd ik gebeld en was ik een beetje sceptisch, maar toch was ik op gesprek gegaan. Ik zou gaan fulltime gaan werken, mijn bedrijf uit laten schrijven bij de Kamer van Koophandel en gewoon elke maand zorgen voor een vast bedrag op mijn bankrekening.

En de beste beslissing van 2019 is..

In juni ging ik bij mijn nieuwe baas werken als Junior Credit Controller, voor mij een hele nieuwe tak en ook vooral uitdaging. Ik vond het wel leuk en heb daar ook wel veel geleerd. Na een paar maanden merkte ik dat fulltime werken toch voor mij wel teveel was en ik had het gevoel dat ik geen privéleven meer had. Buiten dat om miste ik het bloggen en het ondernemerschap. Na een aantal dagen dingen voor mezelf op een rij te hebben gezet hakte ik een knoop door. Ik diende mijn ontslag in en schreef me opnieuw in bij de Kamer van Koophandel met Pinky Promise Media. Een nieuwe naam en ook een frisse start, want..

Vanaf 1 oktober had ik niet alleen weer een eigen onderneming, maar vanaf 1 november zou ik fulltime gaan ondernemen. Ik wilde de regie over mijn leven terug, de vrijheid waar ik erg van hou en ik wilde dingen gewoon kunnen plannen zonder overleg. Wel besloot ik een flexibele baan te zoeken zodat ik ook dat zelf zou kunnen indelen, maar ook voor een soort vast inkomen voor mijn vaste lasten. Inmiddels heb ik dat gevonden bij de bakkerij.

Ik vond het een hele spannende keuze maar zou nu niet anders meer willen. De vrijheid, het zelf bepalen wanneer je werkt, een super flexibele bijbaan dichtbij huis. Precies wat ik voor ogen had en de afwisseling met zittend en fysiek zwaarder werk is er ook. Hoef ik niet meer naar de sportschool ;) Nee, zonder gein, dit is echt de beste beslissing van 2019 die ik heb gemaakt. En natuurlijk is het weleens spannend qua financiën maar daarvoor heb ik de flexibele baan zodat ik dat kan opvangen. En natuurlijk kan ik me nog meer op mijn blog en Instagram focussen waardoor ik groei.

Op naar 2020! Wat is jouw beste beslissing van 2019?

Lees ook:
Ik voelde me gekwetst en verdrietig
Wat maakt een blog precies uniek?
5 tips voor bloggers die bij de KvK staan ingeschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *