De reden(en) waarom ik geen relatie heb

dinsdag 16 april

Inmiddels heb ik de magische grens van 34 bereikt, maar ben ik nog vrijgezel. Vanuit mijn omgeving krijg ik weleens signalen waarom ik nog vrijgezel ben en ik geen relatie heb. Want ‘volgens het boekje’ is het nu toch weleens tijd om een kerel aan de haak te slaan, samen te gaan wonen, een huis te kopen of zwanger te raken. Maar heb ik daar zelf wel zin in? Eerlijk gezegd word ik er ook een beetje moe van dat mensen allemaal verwachtingen hebben die ‘volgens het boekje’ zo horen te gaan. Nee, er is wat mij betreft geen boekje. Iedereen moet lekker doen wat hij of zij zelf wil. En dan nog maar te zwijgen over het feit dat mensen denken dat je dan wel een hele kast met seks toys hebt…

Waarom ik geen relatie heb – de vrijheid

Een van de eerste redenen die ik kan benoemen waarom ik geen relatie heb is de vrijheid die ik dan denk op te moeten gaan geven. Vrijheid is echt een enorm ding in mijn leven en is ook een van de redenen waarom ik sinds 1 oktober (als ik dit schrijf, vandaag) weer als ZZP’er ben begonnen. Het heeft meerdere reden en dit is er een van. Ik wil zelf beslissen wanneer ik vrij neem, wanneer ik dingen onderneem, wat ik doe en hoe en dat wil ik zonder overleg of verantwoording. Er zullen gerust mensen zijn die een hele fijne relatie hebben waarin dit allemaal niet ter sprake komt maar mij benauwd het gewoon enigszins. Ieder zijn of haar ding. En daarbij gaat het niemand wat ik precies doe in mijn erotische leven ;)

Geen behoefte

Op dit punt in mijn leven vind ik het helemaal geen probleem dat ik geen relatie heb. Ik vermaak me prima, heb leuke mensen om me heen, heb leuke dagelijkse dingen te doen en vul mijn eigen tijd in. Zo kan ik concerten van The Kelly Family bezoeken wanneer ik wil bijvoorbeeld, voor mij ook een ding, haha. Tot nu toe heb ik nog niet de behoefte gehad om achter een vent aan te lopen of er een aan de haak te slaan. Er komt vanzelf iemand op mijn pad en zo niet dan niet. Daarbij heb ik ook geen kinderwens en dat speelt voor mij ook mee.

Ik heb toch wel gezelschap

En natuurlijk heb ik gezelschap in huis van mijn lieve kat Vriendje. Klinkt het raar als ik zeg dat we met kerst 3 jaar samen zijn? ;) Vanaf het begin zijn we gewoon goede vriendjes, luistert hij goed en doet hij ook weleens stoute dingen. Over het algemeen is het een hele brave kat die graag speelt. Af en toe denkt hij dat hij een hondje is en brengt dan constant zijn speeltjes terug die ik weggooi.. ook leuk!

Lees ook:
18x ook als je 30 bent..
3 dingen die prioriteit hebben in mijn huis

Geverifieerd door MonsterInsights