De reden(en) waarom ik geen relatie heb

dinsdag 16 april

Inmiddels heb ik de magische grens van 34 bereikt, maar ben ik nog vrijgezel. Vanuit mijn omgeving krijg ik weleens signalen waarom ik nog vrijgezel ben en ik geen relatie heb. Want ‘volgens het boekje’ is het nu toch weleens tijd om een kerel aan de haak te slaan, samen te gaan wonen, een huis te kopen of zwanger te raken. Maar heb ik daar zelf wel zin in? Eerlijk gezegd word ik er ook een beetje moe van dat mensen allemaal verwachtingen hebben die ‘volgens het boekje’ zo horen te gaan. Nee, er is wat mij betreft geen boekje. Iedereen moet lekker doen wat hij of zij zelf wil. En dan nog maar te zwijgen over het feit dat mensen denken dat je dan wel een hele kast met seks toys hebt…

Waarom ik geen relatie heb – de vrijheid

Een van de eerste redenen die ik kan benoemen waarom ik geen relatie heb is de vrijheid die ik dan denk op te moeten gaan geven. Vrijheid is echt een enorm ding in mijn leven en is ook een van de redenen waarom ik sinds 1 oktober (als ik dit schrijf, vandaag) weer als ZZP’er ben begonnen. Het heeft meerdere reden en dit is er een van. Ik wil zelf beslissen wanneer ik vrij neem, wanneer ik dingen onderneem, wat ik doe en hoe en dat wil ik zonder overleg of verantwoording. Er zullen gerust mensen zijn die een hele fijne relatie hebben waarin dit allemaal niet ter sprake komt maar mij benauwd het gewoon enigszins. Ieder zijn of haar ding. En daarbij gaat het niemand wat ik precies doe in mijn erotische leven 😉

Geen behoefte

Op dit punt in mijn leven vind ik het helemaal geen probleem dat ik geen relatie heb. Ik vermaak me prima, heb leuke mensen om me heen, heb leuke dagelijkse dingen te doen en vul mijn eigen tijd in. Zo kan ik concerten van The Kelly Family bezoeken wanneer ik wil bijvoorbeeld, voor mij ook een ding, haha. Tot nu toe heb ik nog niet de behoefte gehad om achter een vent aan te lopen of er een aan de haak te slaan. Er komt vanzelf iemand op mijn pad en zo niet dan niet. Daarbij heb ik ook geen kinderwens en dat speelt voor mij ook mee.

Ik heb toch wel gezelschap

En natuurlijk heb ik gezelschap in huis van mijn lieve kat Vriendje. Klinkt het raar als ik zeg dat we met kerst 3 jaar samen zijn? 😉 Vanaf het begin zijn we gewoon goede vriendjes, luistert hij goed en doet hij ook weleens stoute dingen. Over het algemeen is het een hele brave kat die graag speelt. Af en toe denkt hij dat hij een hondje is en brengt dan constant zijn speeltjes terug die ik weggooi.. ook leuk!

Lees ook:
De redenen dat ik gestopt ben met mijn bedrijf
18x ook als je 30 bent..
3 dingen die prioriteit hebben in mijn huis

3 Reacties

 1. 19 juni 2020 / 11:39

  Het is belangrijk om jezelf niet te verliezen in een relatie. Daar wordt je niet gelukkig van en je partner net zo min. Jouw keuzes zijn jouw keuzes, als je rekening wilt houden met de ander is dat prima, maar niet ten koste van jezelf.

 2. 8 oktober 2019 / 14:52

  Ik snap dat je vrijheid ook erg belangrijk vind, dat vind ik namelijk ook en mijn man ook. Zo hebben we echt onze eigen dingetjes.. zo kijk ik netflix en is hij boven aan het game. Als we zin hebben om op elkaars lip te zitten dan doen we een bordspel, kijken we netflix of kijken we een filmpje op bed. En die momenten zou ik niet kunnen missen. als je een huisdier hebt heb je ook natuurlijk altijd iemand bij je, dat scheelt ook wel enorm! Jij moet doen waar JIJ jezelf goed bij voelt!
  Lees het laatste blogbericht van Rachel – My week in pictures 11My Profile

 3. 4 oktober 2019 / 07:16

  Vrijheid vind ik ook heel erg belangrijk. En dat je vriend/man ook een eigen leven heeft. Eigen hobbies, eigen vrienden. Maar Ik moet wel zeggen dat Ik misschien eerder het tegenovergestelde van jou heb. Ik kan moeilijk alleen zijn. Ik heb daarom in het verleden ook een relatie met iemand gehad waar ik al minimaal een jaar klaar mee was. Het “alleen zijn” vond ik toen veel te eng. Maar ik snap jou ook wel weer. Je hebt een leuk leventje, je doet leuke dingen en het gevoel/band die je met Vriendje hebt is natuurlijk ook heel bijzonder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.