De perfecte soorten jaloezieën voor jouw interieur

jaloezieen

Zodra je gaat beginnen met het inrichten van je huis zul je al snel ontdekken dat raamdecoratie heel belangrijk is. Met raamdecoratie maak je je slaapkamer ’s avonds aangenaam donker, of zorg je ervoor dat niet iedereen van buiten in de woonkamer of in de keuken naar binnen kan kijken. Bij ieder huis en bij iedere inrichting past andere raamdecoratie. Sterker nog, zelfs bij iedere kamer in huis past andere raamdecoratie. Jaloezieën zijn voor veel ruimtes een ideale en ontzettend stijlvolle optie. Lees mee naar de verschillende soorten jaloezieën.

Soorten jaloezieën

Met jaloezieën heb je een elegante en stijlvolle oplossing voor je ramen. Door het handige systeem wissel je in een handomdraai de lichtinval en de inkijk in huis. De ene jaloezie is de andere niet. Er is ontzettend veel keuze, en met de nieuwste materialen zijn ze zeer stijlvol als raamdecoratie. Zodra je op het punt staan nieuwe jaloezieën te gaan kopen is het in de eerste plaats belangrijk eens na te gaan waar je ze wilt hangen. Bij iedere inrichting past weer een andere jaloezie en een andere kleur. Neem bijvoorbeeld de klassieke jaloezieën. We kennen ze allemaal, de eenvoudige maar praktische aluminium jaloezieën. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals in de kleur van aluminium, in het wit of in andere heldere kleuren. Aluminium jaloezieën passen goed bij een minimalistisch interieur, of bij een industriële inrichting.

Houten jaloezieën

De laatste jaren worden houten jaloezieën steeds populairder. De stijlvolle lamellen van hout geven iedere kamer een luxe uitstraling, en zijn bovendien hartstikke modern. Met het natuurlijke materiaal en de mooie bruine kleur geef je iedere kamer een upgrade. Mocht je liever witte houten jaloezieën hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Het fijne aan de houten lamellen is dat het bij ieder interieur past, van modern tot aan rustiek en industrieel. En wil je wel houten jaloezieën, maar is je budget niet zo groot? Dan kun je ook gewoon gaan voor kunststof jaloezieën – het lijkt net hout, maar ze zijn een stuk goedkoper dan de houten variant. Een laatste tip voor de ideale raamdecoratie: laat de jaloezieën op maat maken zodat je verzekerd bent van perfecte afmetingen.

Welke soorten jaloezieën ken jij?

Lees ook:
Rozen vilten letterboard van Action met 120 letters & cijfers
Behang uitzoeken, makkelijke tips en tricks
Stijlen vloerlampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *