De gezonde sapjeskuur ervaring, ik deel het met je!

sapje groentebox alle sapjes

Even geleden ontving ik van sap.je (leuk gekozen URL trouwens) een grote box met daarin een sapjeskuur om te proberen. Eerlijk gezegd was ik best sceptisch, want ik had dit nog nooit geprobeerd. Nu is er ook niet maar 1 sapjeskuur, nee. Je hebt verschillende boxen die je kunt bestellen en verschillende redenen hebben om zo’n kuur te gaan volgen. De detox van Sapje is bijvoorbeeld een van deze kuren die je kunt volgen. Ik ga er wat meer over vertellen en deel mijn eigen ervaring ook over de groentesap box.

Lees ook: Snel, gezond en makkelijk? Gooi maar in de wok!

De sapjeskuur ervaring die ik heb met Sap.je

GezondNU Sapje Z7A0430 600x400 1

Allereerst is het heel erg belangrijk dat je wel genoeg ruimte in je vriezer hebt, want je hebt een heleboel flesjes te bewaren die echt in de vriezer bewaard moeten gaan worden. Voor mij was dit nog wel een uitdaging maar uiteindelijk is dat dan toch wel gelukt, gelukkig. De flesjes werden gebracht met een auto waarin de flesjes goed bevroren konden blijven. Dat is heel belangrijk! Zoals ik al zei heb je dus een sapjeskuur voor een aantal verschillende doeleinden. Ik bestelde de Groentesap box met daarin 24 glazen flesjes van 240ml.

Deze groentebox van Sap.je beval sapjes die 100% biologisch zijn en geen toevoegde suikers en conserveringsmiddelen hebben. De sappen zijn handgeperst met de slowjuicer en ingevroren in een zogenaamde shock freezer voor optimaal behoud van de voedingsstoffen die erin zitten. Dat is goed nieuws natuurlijk omdat je er zo optimaal gebruik van kan maken, van de vitaminen en mineralen die erin zitten.

In deze sapjeskuur vind je verschillende soorten smaken met verschillende groenten en fruitsoorten erin. Een daarvan is bleekselderij sap. Daar moet je van houden qua smaak, maar ik vind ook dat je de sapjes die je niet zo lekker vindt eigenlijk gewoon moet opdrinken. Klinkt heel gek, maar als je dat niet doet maak je geen optimaal gebruik van de vitaminen, mineralen en de box die je hebt besteld. Zelf heb ik er een aantal geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het soms ook wel lastig vond om sommige smaken op te drinken. Maar dan dronk ik het heel snel op en nam ik erachteraan nog een paar slokken water. Zo simpel is het :) Mijn favoriet was de ‘Hydrate’, daar zit namelijk watermeloensap in. En als je mij al wat langer kent dan weet je dat meloen echt mijn all-time favoriete smaak is.

Hydrate sapje met watermeloensap

hydrate sapje

Laat ik dit Hydrate sapje uit de sapjeskuur even als voorbeeld nemen. Dit flesje bevat 240ml, 321 gram aan groenten en bestaat 72% uit groenten. Dat is dus heel goed gevuld! In dit sapje zitten de volgende groenten:

  • watermeloen
  • komkommer
  • kokoswater
  • chioggia biet
  • venkel
  • citroen
  • granaatappel
  • framboos
  • rabarber
  • munt

Deze vond ik dus heel erg lekker en vooral ook de combinatie van alles bij elkaar. Normaal zou ik er niet aan moeten denken om kokoswater te drinken of om rabarber te eten. Maar deze combinatie vond ik dus erg lekker en was ook makkelijk op te drinken. Na het drinken van de sapjes kreeg ik ook echt een soort ‘ik ben gezond bezig’ gevoel. En dat ben je ook natuurlijk! De sapjeskuur is wat mij betreft wel echt een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *