Catrice Clean ID volume mascara

by Mariska

Afgelopen week kwam er een heel leuk pakketje binnen met nieuwe producten van Catrice. Een merk dat we denk ik allemaal kennen en waar ik ook wel producten van gebruik. Het eerste product dat ik heb getest is de Catrice Clean ID Volume mascara die ook lengte zou geven aan mijn wimpers. Als je me een beetje kent weet je dat ik lengte en volume erg waardeer in een mascara. Ik heb deze mascara getest met een laag en twee laagjes om op te bouwen. Het is trouwens ook een vegan mascara, meer daarover verder in het artikel :)

Catrice Clean ID Volume mascara

catrice clean id volume mascara

De Catrice Clean ID Volume mascara is vrij van kleine plastic deeltjes, er zit geen parfum in en ook vind je geen toegevoegde olie en siliconen in dit product. Dit maakt dat de mascara voor 92% natuurlijk ingrediënten bevat en vegan is. Dit is natuurlijk belangrijk om te vermelden omdat ik me kan voorstellen dat sommigen hier hun producten op uitkiezen.

De flacon van de mascara ziet er strak uit en wat ik fijn vind is dat je precies op de verpakking al kunt zien wat je kunt verwachten. Je ziet de ingrediënten die er niet inzitten en waar ze voor staan. Het is in één oogopslag duidelijk. De rest van de ingrediënten vind je echter niet op de huls.

catrice clean id volume mascara

Het borsteltje van de Catrice mascara is in mijn ogen een ‘standaard’ borsteltje. Het zijn de wat zachtere haartjes op een normale rechte borstel. Geen rare vormen voor spectaculaire beloftes of extra veel volume. Gewoon recht toe recht aan. Normaal houd ik zelf wel van de hardere borsteltjes omdat ik weet dat die voor meer volume van mijn wimpers zorgen. Over dit borsteltje ben ik best goed te bespreken. Doet wat hij moet doen.

catrice clean id volume mascara een laag
1 laag mascara
catrice clean id volume mascara twee lagen
2 lagen mascara

Op de bovenste foto heb ik 1 laag mascara en op de onderste 2 lagen. Dit doe ik tegenwoordig zo omdat ik van wat vollere wimpers hou, maar ik vaker reacties kreeg dat ze toch ook wel 1 laag zouden willen zien. Terecht!

Ik vind dat de wimpers op zich goed gesepareerd worden door de Catrice Clean ID Volume mascara, maar ook met een tweede laag is dit op zich wel zo. Waar ik niet over te spreken ben is dat het product voor mij erg droog aanvoelt en aanbrengt. Dat brengt niet fijn aan en is ook wat moeilijker op te bouwen vind ik.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Op zich is het een leuke mascara, maar voor mij vooral omdat ze ingrediënten hebben weggelaten. Daarom kan deze mascara interessant zijn voor mensen die vegan zijn of vegan willen worden. Zelf zal ik de mascara er niet zo snel bij pakken omdat hij voor mij niet het gewenste effect geeft. Dat betekent uiteraard niet dat het een slechte mascara is, maar voor mij persoonlijk niet de juiste uitwerking heeft :)

De Catrice Clean ID Volume mascara is op dit moment denk ik nog niet verkrijgbaar, omdat ik hem online (nog) niet kan vinden. Ik verwacht dat de mascara tussen de €3 en €5 zal gaan kosten. Dit is een product die bij de lente/zomer update van 2020 hoort.

Lees ook:
It Cosmetics Superhero mascara review
Catrice Lash! Boom! Bang! limited edition
PR producten ontvangen – de voor- en nadelen

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?