Ben jij een televisie-fan of een cord-cutter?

cord-cutter

Voor veel mensen is het een een-tweetje: bij je internetabonnement neem je ook een televisieabonnement, of zelfs ook vaste telefonie als je voor alles in 1 gaat. Zo heb je alles wat je nodig hebt in één keer geregeld. Maar niet iedereen gaat dezer dagen nog voor een televisieabonnement naast hun (onmisbare) internetabonnement. Hoe zit dat eigenlijk met jou, ben jij een televisie-fan of een cord-cutter? We beschrijven de opties.

Lees ook: Videoland serie Echte Penoze

Cord-cutter

Laten we het eerst over de cord-cutters hebben. Die komen er namelijk steeds meer tegenwoordig. Dat zijn mensen die hun abonnement op lineair televisie opzeggen omdat ze óf helemaal geen televisiekijker zijn óf alleen nog maar naar streamingsdiensten kijken. Het aanbod van dat laatste is natuurlijk alleen maar groeiende. Je kunt onder andere kijken naar Netflix, Videoland, HBO, Disney+ en Amazon Prime. In Nederland heb je ook nog het aanbod van de publieke omroep op NPO Start of de betaalde versie NPO Plus het aanbod van de Talpa-zenders op KIJK. Met andere woorden: als je niet hecht aan live televisie, kun je ook prima zonder een televisieabonnement. Maar geldt dat ook voor jou?

Televisie-fan

De televisie-fan checkt nog regelmatig de tv-gids, of nu op papier of online is, om te kijken wat er wanneer uitgezonden wordt. Sommige televisie-fans gaan zitten voor live sportwedstrijden die cord-cutters niet kunnen kijken, tenzij zij dit via een andere service weten te regelen. Anderen volgen trouw hun series op het moment dat ze uitgezonden worden en maken gebruik van hun mediabox met HD-recorder om programma’s die ze niet willen missen op te nemen. Als de televisie-fan naar de wc moet, pauzeert hij of zij via de mediabox de televisie en spoelt later gewoon de reclame door. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de televisie-fan hoger ligt dan die van de cord-cutter, zijn er ook nog genoeg jongere mensen die waarde hechten aan lineaire televisie en live televisie.

De gulden middenweg: NLZIET of Online TV

Afbeelding met persoon, binnen, bed, neerleggen
Automatisch gegenereerde beschrijving

Betekent dat dan er niets tussen zit om de brug te slaan tussen de televisie-fan en de cord-cutter? Zeker wel. Ook zonder een televisieabonnement met mediabox is het mogelijk om naar lineaire televisie en live televisie te kijken. Dat kan met online TV, waarbij je vanuit de app van de provider televisie kijkt. Een alternatief is het nemen van een abonnement op de streamingsdienst NLZIET. Daarin zit het hele standaardaanbod van Nederlandse televisiezenders en kan ook ‘live’ gekeken worden. Opnemen en pauzeren behoort dan echter niet tot de mogelijkheden. Waarom je voor deze opties zou kiezen? Omdat je geld wilt besparen ten opzichte van een duurder televisieabonnement mét mediabox. Een bijkomend voordeel van televisie kijken op deze manier, is dat het op verschillende mobiele apparaten kan. Natuurlijk is vanaf dit apparaat casten naar een televisie of zelfs het installeren van de app op een smart tv ook mogelijkheid.

In welke categorie hoor jij? Hecht jij waarde aan je mediabox waarmee je televisie kunt pauzeren en opnemen? Of ben je op zoek naar een besparingsmogelijkheid en is je hiermee wellicht de ogen geopend voor de mogelijkheden van het besparen op je televisieabonnement. Veel mensen nemen hun televisieabonnement in combinatie met een internetabonnement. Het is belangrijk om te vermelden dat wanneer je kiest voor kabelinternet, je niet ontsnapt aan een televisieabonnement. Dat kan echter wel ook online TV zijn als je toch nog wat geld wilt besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *