Alleen maar mooie kunstplanten voor mij en dit is waarom

mooie kunstplanten en bloemen

Je hebt al wat artikelen kunnen lezen van de laatste tijd dat ik mijn interieur heb aangepakt. Nieuwe kastjes, nieuwe indeling, nieuwe bank maar ook nieuwe mooie kunstplanten. Ik had er al een aantal en ik moet zeggen dat ik er heel erg blij mee ben. In dit artikel lees je waarom ik alleen maar mooie kunstplanten heb en geen echte, hoewel die vaak wel heel erg mooi zijn. Bij Maxifleur kun je bijvoorbeeld prachtige kunstplanten kopen uit een heel breed assortiment.

Een kat in huis

bron: maxifleur-kunstplanten.nl

Zoals je weet heb ik een kleine, zwart met witte viervoeter in huis genaamd Vriendje en die kauwt nog weleens ergens aan. Vooral vroeger aan draden en dingen die die niet mocht, maar tegenwoordig valt het wel mee gelukkig. Hij heeft ook weleens gekauwd op kunstplanten die binnen stonden, maar het zal maar een echte zijn die ook nog giftig voor katten blijkt te zijn. Dat lijkt me niet tof en je weet nooit hoe een kat er op reageert. Eerlijk gezegd heb ik ook geen zin om bij elke aanschaf op internet te gaan zoeken welke planten wel en niet giftig zijn. Dat is dus één van de redenen dat ik voor mooie kunstplanten heb gekozen.

Geen groene vingers

bron: maxifleur-kunstplanten.nl

Verschillende planten en bloemen hebben ook weer verschillende verzorging nodig. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit groene vingers gehad en denk niet dat ik dit nu nog zal krijgen op mijn 34e, haha. Kunstplanten en kunstbloemen zijn ook om die reden voor mij een heel goed alternatief. Ik zet ze in een mooie pot of vaas en kan zo ook wisselen. Mocht ik ineens iets anders mooi vinden dan berg ik de huidige op en zet ik een andere neer.

Kunstplanten blijven

Een groot voordeel vind ik dat mooie kunstplanten en bloemen altijd blijven. Natuurlijk ben je er op een gegeven moment wel op uitgekeken, maar je kunt er meerdere aanschaffen. Bij Maxifleur heb je heel erg veel keuze. Van een paar mooie rozen zoals je hierboven al op de foto zag, een mooie palm of een prachtige hangplant. Een hangplant zie je vaker en die kun je in een mooie hanger hangen. Je hebt zelfs een kleine sinaasappelboom in een mooie zwarte of witte pot. Hoe leuk is dat? Iets waar ik zelf nooit aan zou denken, maar wel een mooi oranje contrast heeft.

Zelf ben ik gek op de kleur rood en heb dan ook een mooie bos kunstrozen in mijn slaapkamer staan waar ik al heel lang heel blij mee ben.

Heb jij voornamelijk kunstplanten of houd je echt van de echte planten en bloemen?

Lees ook:
Mijn nieuwe oorbellen van My Jewellery
PUPA Glamourose lente collectie 2020
Kringloopwinkel vondsten #2

4 Reacties

 1. 7 maart 2020 / 07:57

  Hier echt alleen maar echte planten, en ook nog eens overal. Maar ik snap wel dat sommige mensen liever kunstplanten hebben. Soms staat onze pomeriaan pup Sketch ook wel eens zeer geïnteresseerd bij een van onze planten te ‘kijken’. Maar ze knabbelt niet zozeer aan de plant, maar gaat met haar pootje de aarde eruit halen. Dat is blijkbaar een heel erg leuk spelletje, haha;-) Eenvoudig opgelost door de planten dus wat hoger te zetten. Zij kan niet natuurlijk niet springen zoals Vriend dat wel kan!

 2. 6 maart 2020 / 18:56

  Oh wij kunnen ook echt geen planten levend houden. Ik ben nog zoekende naar echt mooie kunstplanten dus ga hier eens kijken!

 3. 6 maart 2020 / 11:10

  Kunstplanten zijn ideaal, wij hebben ze niet omdat ik echt gek ben op groen en dingen die groeien (+ onderhouden ervan) maar super leuk dat je dit zo deelt! ze zien er in ieder geval goed uit

 4. 6 maart 2020 / 09:53

  Kunstplanten zijn een mooi alternatief als echte planten, om wat voor reden dan ook, niet kunnen. Ik heb wel veel echte planten in huis, maar in de badkamer (zonder daglicht) en naast de voordeur buiten (waar altijd schaduw is en alle echte planten doodgingen) hebben we wel kunstplanten. Staat net zo gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.