6 tips voor het opvrolijken van je tuin of balkon

by Mariska

Het is een bizarre tijd waar we met z’n allen in zitten. Ondanks dat alles langzaamaan weer open gaat, zullen we nog steeds veel tijd in ons eigen huis doorbrengen. Nu de zomer eraan komt, is het natuurlijk fijn wanneer je een gezellige tuin of gezellig balkon hebt waar je heerlijk van de zon kunt genieten. En laten we juist in deze crisistijd wat tijd over houden om die tuin of dat balkon wat op te vrolijken! Hierbij 6 tips voor het opvrolijken van je tuin of balkon :)

Lekker veel groen

Maak je tuin of balkon gezellig met planten en bloemen. Vooral met gekleurde bloemen kun je je tuin enorm opvrolijken! En wat is er gezelliger dan lekker veel kleur in de tuin? Daarnaast geven veel bloemen en planten ook gelijk wat meer leven aan een tuin of balkon. Heb je geen groene vingers? Dan kun je ook kiezen voor kunstplanten voor buiten. Deze zijn namelijk bijna niet van echt te onderscheiden.

Loungeset

Met een mooie loungeset maak je je tuin niet alleen gezelliger, maar ook een stuk comfortabeler. Ga voor loungebanken voor de tuin die passen bij de uitstraling die je wilt bereiken.

Loungeset en sierkussens

Je tuin opvrolijken hoeft niet moeilijk te zijn, want met wat sierkussens creëer je zo een sfeervolle tuin! Heb je een loungeset in de tuin? Leg daar wat vrolijke kussens op en je tuin is gelijk een stuk gezelliger. Sierkussens heb je in allerlei vormen en kleuren, genoeg keuze dus!

Vloerkleden

Je hebt vast en zeker ergens binnen een vloerkleed liggen, maar wist je dat je ook speciale vloerkleden voor buiten hebt? Deze vloerkleden zijn vuil- en waterafstotend, waardoor ze niet gauw vies worden wanneer je ze buiten laat liggen. Net als met sierkussens, heb je ook buitenvloerkleden in allerlei kleuren of met een mooi patroon.

Buitenverlichting

Op een zomerse avond kan het lang warm blijven, niets fijner dan wanneer je ook in het donker nog heerlijk van je tuin kunt genieten. Buitenverlichting hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar kan ook hartstikke gezellig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuke lichtslinger die werkt op zonne-energie, zodat je ook niet met kabels in de weer hoeft!

Bloempotten

Niet alleen bloemen en planten maken een tuin gezelliger, maar ook de juiste bloempotten. Ga bijvoorbeeld voor mooie bloempotten in vrolijke kleuren of met een leuk patroon en zet deze op verschillende plekken in de tuin!

Lees ook:
Deze items staan op mijn interieur verlanglijstje
Airfryer recepten, dit zijn mijn favorieten
Pimp je balkon of tuin met kunstgras

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?