5 beauty tips om je weer goed in je vel te voelen

by Mariska

Je goed voelen in je vel blijkt voor velen jammer genoeg niet altijd zo vanzelfsprekend te zijn. En laat ons eerlijk zijn; bepaalde reclameboodschappen, modebladen en sociale media dragen daar niet altijd toe bij. Voel jij je zo nu en dan minderwaardig en onzeker? Dan reiken wij jou graag enkele beauty tips aan om je opnieuw goed in je vel te voelen. Want hey; we mogen er allemaal zijn! Elk op zijn eigen unieke manier!

Lees ook: Nieuw: Kneipp douche scrub relaxing

Onzeker en minderwaardig

goed in je vel

We hebben het vast en zeker allemaal al wel eens meegemaakt, het gevoel je onzeker en minderwaardig te voelen. Echter is dat nergens voor nodig. Toch lijken diverse mediakanalen – hoezeer ook het tegendeel te bewijzen – daar niet altijd voor open te staan. Denk maar aan de lijn die door heel wat modebladen en concerns ook vandaag de dag nog steeds gevolgd wordt, of de berichten die nog veel te vaak verschijnen op sociale mediakanalen. Slank – of beter gezegd “dun” – wordt in de meeste gevallen nog steeds geprefereerd boven de normale volslanke modellen. En het zijn zulke berichten die – bij menig vrouw of man – dan wel eens tot kopzorgen kunnen leiden.

Toch hoeven deze – door de media opgelegde – “imperfecties” niet te leiden tot onzekerheid maar juist tot het perfecte plaatje van jezelf! Je imperfecties – zoals deze zo mooi worden verwoord – dragen net bij aan de persoon die jij vandaag de dag bent en kun je bijgevolg maar beter omarmen. Voel je je nog wel eens onzeker? Aarzel dan niet en lees even verder!

  1. Neem een heerlijk warm bad

Ben je deze ochtend niet helemaal lekker opgestaan en voel je je onzeker, lelijk en minderwaardig? Start de dag met een heerlijk relaxerend warm bad. Je kunt dit beauty ritueel – indien gewenst – combineren met een bijbehorend gezichts- of verzorgingsmasker om het relaxatiegevoel 100% compleet te maken. Dit in combinatie met het warme water en eventuele geurende badoliën zorgen voor een instant ontspannen gevoel.

  • Gezichtsverzorging

Daarnaast kan ook een volwaardige gezichtsverzorging er alvast toe bijdragen dat je jezelf meteen een pak zelfverzekerder voelt. Sommigen kiezen daarbij voor een op maat gemaakt gezichtsmaskertje terwijl anderen de voorkeur geven aan een fris gewassen gelaat met de juiste verzorgingsproducten gaande van een verzorgende dag/ nachtcrème tot een speciale gezichtscrème met bijbehorende SPF factor waarmee je zonder problemen de deur uit kunt.

  • Make-up

Mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn dan kan make-up vast en zeker bijdragen aan het totaalplaatje. Het aanbrengen van de juiste make-up zorgt voor een unieke transformatie die bijdraagt aan het innerlijke gevoel; je voelt je sterker, zelfzeker en lijkt de wereld aan te kunnen dus waarom zou je het niet doen?

Kies daarbij voor een op maat gemaakte primer inclusief foundation. Werk af met een tikkeltje mascara en een neutrale lipgloss. Mag het best wel wat feller en gewaagder dan kun je uiteraard opteren voor een bijbehorende oogschaduw, eventueel eyeliner of een iets fellere lipgloss. Aan jou de keuze, zolang jij je maar goed voelt!

  • Kies voor een weelderige haardos!

Niet alleen make-up kan het plaatje afwerken maar ook het kapsel draagt bij aan een instant zelfzeker gevoel. Want zeg nu zelf; telkens wanneer je van de kapper komt, voel je jezelf meteen een pak beter in je vel. Roep dit gevoel ook thuis op door aandacht te besteden aan je haar/ kapsel. Neem de tijd om je haar te föhnen, in model te brengen en eventueel te stijlen. Op de webpagina ​​https://perfectespiegel.nl kun je alvast heel wat functionele en kwalitatieve apparaten spotten.

  • Sport en gezonde voeding

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op de combinatie tussen sport en gezonde voeding. Het is misschien niet meteen de meest voor de hand liggende beauty tip maar zeker niet eentje om zomaar te vergeten. Sport en gezonde voeding dragen wel degelijk bij aan een beter gevoel – innerlijk én uiterlijk. Het maakt je niet alleen weerbaarder tegen ziektes maar zorgt er tevens ook voor dat je jezelf terug zekerder in je vel voelt en dat is uiteindelijk wat we willen bereiken.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?