2018, nieuwe start, nieuwe kansen, meer van mezelf laten zien

mooi 2018

Het is vandaag maandag 1 januari 2018. Een betere start kun je niet hebben. Nieuwe week die begint op de 1e van de maand, nieuwe maand én een nieuw jaar. Volgens mij heb ik dat nog nooit meegemaakt. Het geeft mij, hoe cliché ook, toch wel wat inspiratie en wensen om aan te werken in het nieuwe jaar. Hele overzichten van afgelopen jaar heb ik niet bekeken en gemaakt maar het lijkt me wel leuk om gewoon naar dit nieuwe jaar te kijken en wat ik zou willen veranderen of juist zou willen bereiken. Een ding die ik meer wil gaan doen is meer van mezelf te laten zien. Daarvoor heb ik expres bovenstaande foto gebruikt met Instagram foto’s waar ik zelf op sta. Kijk je mee naar mijn nieuwe jaar?

Blog

Allereerst bevalt het me nu heel goed hoe ik het roer om heb gezet na de post over de cijfertjes en teleurstelling die ik had. Ook heb ik een enquête aangemaakt die veel lezers hebben ingevuld waar ik ook weer dingen uit kon halen. Of ik die ga delen of voor mezelf houd weet ik nog niet, maar ik heb er wel wat aan gehad in ieder geval. De laatste tijd laat ik het bloggen wat meer los en ben ik niet meer bezig dat ik elke dag iets moet posten. Dat bevalt wel goed eigenlijk. De druk is weg en ik merk het bijna niet aan mijn bezoekersaantallen. Nog beter dus! :) Dit wil ik eigenlijk op deze manier doorzetten dit jaar, maar toch wel evengoed er mee blijven verdienen. Daarom is mijn blog al bijna 3 jaar mijn eigen bedrijf! Achter de schermen probeer ik in ieder geval mijn fotografie skills te verbeteren, heb ik laatst weer een spiegelreflexcamera gekocht en ben ik bezig met een leuk project samen met Astrid . Lekker verder gaan en mezelf ook wat meer laten zien op mijn blog en social media. We zijn nu eenmaal niet perfect en hoeven niet altijd hele mooie filters over onszelf heen te gooien om de boel mooier te maken dan dat het is. We hebben allemaal weleens een bad hair day, pukkels of een ‘net wakker’ hoofd. Ben benieuwd hoe dat gaat verlopen!

Persoonlijk

Persoonlijk gezien wil ik echt dingen blijven doen die ik leuk vind en niet wat anderen van mij verwachten. En ook vooral keuzes maken die ik wil en daarmee zo min mogelijk rekening houden met wat anderen daarvan vinden. Zo wilde ik heel graag weer alleen wonen en viel dat niet heel erg goed bij mijn broertje en zusje. We hebben even ‘overhoop’ gelegen, maar uiteindelijk ben ik zo enorm blij dat ik de stap genomen heb om weer alleen te wonen. Ik voel me veel beter, heb veel rust en zit gewoon veel beter in m’n vel. Ook wil ik (proberen) minder dingen alleen vanuit mij te hoeven laten komen met bijvoorbeeld een vriendschap onderhouden. Er zijn situaties waarin ik wel echt mijn best doe maar vrij weinig respons krijg en ik toch evengoed m’n best blijf doen. Dat moet stoppen en waarschijnlijk geeft dat me nog meer rust. Dat is iets wat ik niet zo even snel kan veranderen maar het is zeker iets om rekening mee te houden. Er is weer heel veel gebeurd ook afgelopen jaar die niet zo leuk waren. Met mijn vader gaat het achteruit, in mei beroofde m’n buurman zich van het leven waar ik direct bij was (bij m’n buurvrouw), ruzies, gezeur, maar dit ga ik achter mij laten.

Verhuizen

Ook wil ik dit jaar een eigen appartement gaan bewonen. Geen koophuis maar gewoon een sociale huurwoning. Als alleenstaande kun je niet zo heel snel iets kopen tenzij je heel veel spaargeld hebt of een heel goed inkomen. Dat heb ik beide niet en in een sociale huurwoning vind ik ook zo gek nog niet. Nu heb ik een heel leuk appartement in de particuliere huursector maar ik weet dat ik daar weer uit ga of moet op een gegeven moment. Een sociale huurwoning heb je en word je niet zomaar uitgezet. Ben erg benieuwd of me dat gaat lukken dit jaar maar ik ga er zeker wel vanuit. Ik mag alvast wel geld opzij zetten om mijn inboedel te bekostigen, want volgens mij wil ik zo ongeveer de halve Ikea haha!

Gezondheid

Met mijn gezondheid gaat het op zich goed maar ik heb overgewicht. Ik heb altijd gezegd dat je bent wie je bent en of ik nou 20 kilo zwaarder ben of 20 kilo lichter, dat mijn persoonlijkheid hetzelfde blijft. Dat is zeker weten zo en sta ik nog steeds achter. Toch voel ik er iets voor om af te vallen. Hoe ik dat precies ga doen weet ik nog niet maar het zal moeten beginnen bij gezondere keuzes maken ;) Niet dat ik enorm slecht eet of drink maar er moeten hier en daar wel wat aanpassingen komen. Ook heb ik een aanbod gekregen van iemand die ik heel erg goed ken die al een paar marathons heeft gelopen zoals New York, die mij wil helpen bij het traject hardlopen. Dat is voor iemand die net als ik totaal 0 sportief is een hele uitdaging, maar ergens in mijn achterhoofd zegt een stem dat het helemaal zo gek nog niet is om ermee te beginnen. We zullen zien eerst eens goed over nadenken of ik dat echt zou kunnen volhouden!

Over gezondheid gesproken een minder leuk bericht. Ik heb weleens laten vallen dat mijn vader sinds midden 2016 in een verpleeghuis zit. Hij is nu 60 en wordt dit jaar 61 dus dat is heel erg jong. Eigenlijk schrijf ik er nooit over maar het is wel een deel van ons leven. Een groot deel. Ik ben de eerste contactpersoon en dat betekent dat ik word gebeld als er spullen gekocht moeten worden, als mijn vader weer gevallen is, als hij een afspraak heeft bij bijvoorbeeld een arts buiten de deur en ga zo door. Dat is zwaar. De laatste maanden gaat hij merkbaar achteruit. Hij loopt slechter, zijn geheugen laat hem meer in de steek en nog wat vervelende kwaaltjes. Het is heel erg om te zien en tegelijkertijd wil ik er ook niet teveel aan denken. Sinds een kleine maand lust hij ineens veel dingen niet meer, eet hij slecht(er) en zijn de lichamelijke kwaaltjes versterkt. Helaas en het is ook verdrietig.

Voor mijn volgers en iedereen die mijn blog lezen, opdrachtgevers waarmee ik heb samengewerkt, bloggers met wie ik ook privé praat en iedereen die mij heeft geholpen met mijn blog en social media op welke manier dan ook; al het moois voor dit nieuwe jaar gewenst!

Lees ook:
World Letter Writing Day – groot pakket van Viking
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Leuke en minder leuke dingen van begin 2018
Zó kom je NIET in de schulden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *