Zwanger! Dit moet je in de komende negen maanden sowieso doen

zwanger babynamen

Als je net zwanger bent, breekt een lange periode van wachten aan. Wachten tot je kindje groot genoeg gegroeid is om geboren te worden, wachten tot je negen maanden verder bent. Die periode kan eindeloos lijken, maar eigenlijk is het wel prettig dat het nog even duurt voor het zover is; er moet namelijk heel wat gedaan en geregeld worden. Deze dingen moet je in de negen maanden die het duurt tot je kindje geboren wordt sowieso doen.

Praktische zaken regelen als je zwanger bent

dit moet je doen als je zwanger bent

Ben je zwanger, dan komen er al vrij snel allerlei praktische zaken op je weg. Een verloskundige zoeken, nadenken over waar en hoe je zou willen bevallen, en uiteindelijk ook alle dingen die je nodig hebt in huis halen.

Maar er is nog veel meer waar je mee aan de slag moet. Wat wil je gaan doen als je kindje geboren is? Een kinderdagverblijf? Zelf thuis gaan blijven? Je ouders vragen om op te passen? Gaat één van de partners minder werken, of allebei? Allemaal vragen waar je mee aan de slag moet, en zaken die je moet gaan regelen. Begin er op tijd mee, want zeker in de kinderopvang kun je met wachtlijsten te maken krijgen. Bovendien is het bij de wens om minder te gaan werken ook goed om dit snel met je werkgever te bespreken, zodat dit praktisch ingepast kan worden. Een basisschool uit gaan zoeken voor je kind is nu nog en beetje vroeg, maar in sommige gevallen is dit wel iets waar je vrij snel na de geboorte mee aan de slag moet; zet het dan alvast maar op je lijstje.

Namen en geboortekaartjes uitzoeken

Naast de praktische zaken die vooral veel regelwerk met zich meebrengen, zijn er ook dingen die juist erg leuk zijn om te doen. Fantaseren over babynamen , bijvoorbeeld. Vaak is er samen met je partner over mijmeren al een goede manier om een idee te krijgen van de namen die jullie allebei mooi vinden, of de richting waar jullie op willen gaan. Wil je wat concreter gaan zoeken, dan kunnen lijstjes met meisjesnamen en namen voor jongens je vaak goed helpen. Zeker als je al een idee hebt over het soort naam, stoer of romantisch, kort of lang, Hollands of niet, kunnen dit soort lijstjes je vaak op heel goede ideeën brengen.

Tenslotte kun je ook met het geboortekaartje aan de slag, jullie manier om de komst van jullie kindje met de wereld te delen. Er is volop keuze op dit gebied, dus neem goed de tijd om hier eens rustig naar te kijken. Zoek een kaartje naar je smaak, eentje dat eventueel goed past bij de naam van je kindje, en probeer er iets persoonlijks van te maken. Een fijn idee als je ook dit alvast geregeld hebt, dan zijn de kaartjes na de geboorte snel verstuurd.