Zo vind jij de beste automatten voor je Fiat 500

by Mariska

Iedere keer wanneer je in je auto stapt sta je er met je voeten op. Dan hebben we het uiteraard over de matten in onze auto. De automatten krijgen vaak zonder dat we dit zelf door hebben, het nodige te verduren. Je neemt niet alleen zand mee de auto in, maar ook steentjes en allerlei andere viezigheid dat onder jouw schoenen blijft plakken. En wat dacht je van alle broodkruimels die naar verloop van tijd steeds meer in de matten nestelen. Kortom, goed om je auto te beschermen dus! Toch is het belangrijk dat jij kiest voor de juiste matten. Doe je dit niet, dat loop je natuurlijk alsnog het risico dat je auto niet volledig wordt beschermd. Om ervoor te zorgen dat dit wel gebeurt, hebben we een aantal tips voor je. Die kun jij gebruiken tijdens het aanschaffen van nieuwe automatten.

Rubber of stof

pexels-photo-8282911.jpeg
Photo by Mari on Pexels.com

Afhankelijk van je eigen keuze kun je kiezen voor stoffen Fiat 500 automatten of rubberen automatten. Uiteraard snappen we heel goed dat stof natuurlijk een stuk chiquer oogt, maar of het altijd praktisch is, daarover zijn de meningen verdeeld. Het nadeel aan stof is dat je vlekken er een stuk lastiger uitkrijgt. Wanneer je dan je matten wilt reinigen, moet je dit bijna professioneel laten doen door ze te laten stomen. Bij rubber heb je als voordeel, dat je dit gemakkelijk zelf kunt doen met een emmer water en een bezem. Kortom, beide hebben natuurlijk voor- en nadelen. Het is dus uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak om te kunnen bepalen wat het beste bij jou past.

Juiste afmeting

De volgende stap in het kiezen van de juiste matten voor in je auto, is door te kijken naar de afmeting. Te grote matten zijn niet prettig, maar te klein ook niet. Wanneer je namelijk kiest voor te kleine matten, dan loop je het risico dat de vloer van je auto alsof onbedekt blijft. Op die manier bestaat de kans dat je deze alsnog beschadigd of vies maakt zeker aanwezig. Te grote matten daarentegen kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Doordat de matten niet volledig aansluiten, kan het zijn dat ze iets bol komen te staan, waardoor je de kans loopt te blijven haken. Dit wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen. Je kunt dit allemaal voorkomen door de automatten te kiezen die speciaal voor jouw type auto is.

Budget

Je kunt natuurlijk wel de allermooiste automatten hebben uitgezocht, maar ook je budget speelt natuurlijk voor een groot deel mee. Je doet er daarom dus goed aan om van te voren een bedrag te bedenken, zodat je ongeveer weet hoeveel je wilt uitgeven aan een set nieuwe automatten.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?