Welke soorten stickers zijn er allemaal? 5 pratische voorbeelden

verschillende soorten stickers

Verschillende soorten stickers worden vaak gebruik voor promotionele doeleinden. Ze worden soms in het openbaar opgeplakt, maar je kunt ze ook op producten plakken die je verkoopt. Plak je liever geen sticker op het product zelf? Dan kun je hem op de verpakking plakken. Als je zelf stickers wilt gebruiken, is het handig om te weten welke soorten stickers er allemaal zijn. Om je hier wat meer inzicht in te geven, hebben we in dit artikel 5 soorten stickers een aantal op een rijtje gezet.

5 praktische soorten stickers om te gebruiken

soorten stickers

Logostickers

Aan de naam van deze sticker kun je eigenlijk al afleiden waar hij voor gebruikt wordt. Logo stickers bevatten namelijk een logo. Dit kan bijvoorbeeld het logo van een bedrijf zijn, maar ook het logo van een vereniging of evenement. Logostickers worden veel gebruikt op de verpakking van producten. Je kunt zo aan de buitenkant al zien waar het product vandaan komt. Dit kan uiteindelijk tot nieuwe klanten leiden.

Fotostickers

Ook voor dit soort stickers geldt dat je aan de naam al wel kunt raden waar het om gaat. Op een fotosticker wordt namelijk een foto gedrukt. Deze stickers worden vooral veel gebruikt door mensen met kinderen die hun spullen snel verliezen. Door spullen van kinderen te voorzien van een fotosticker, is de kans groot dat iets weer terugkomt als je kinderen het verliezen.

Strijkstickers

Als je een makkelijke manier zoekt om kleding te labelen, zijn strijk stickers ideaal. Bij deze stickers is het geen kwestie van opplakken, want je hebt een strijkijzer nodig om ze aan te brengen. Bepaal eerst waar op de kleding de strijksticker moet komen en wacht vervolgens tot de strijkijzer warm is. Vergeet niet om bakpapier tussen de strijkbout en de strijksticker te doen. Zonder dit velletje papier smelt de sticker namelijk vast aan de strijkijzer. Daarnaast moet je de strijkbout niet te lang op de strijksticker laten staan.

Raamstickers

Voordat je stickers bestelt, moet je goed kijken naar de ondergrond waarop je ze wilt plakken. Ben je van plan om ze op glas te bevestigen? Bestel dan speciale glasstickers. In tegenstelling tot veel andere stickers worden glasstickers aan de plakkant bedrukt. Hierdoor kun je ze aan de binnenkant opplakken, maar zijn ze aan de buitenkant leesbaar. Deze stickers zie je vooral veel terug op de ramen van winkels, bijvoorbeeld als er uitverkoop is.

Vloerstickers

Naast stickers op het raam kun je ook stickers op de vloer plakken. Deze stickers kom je niet alleen in winkels tegen, maar ook in veel openbare gebouwen. Ze kunnen ingezet worden om een aanbieding onder de aandacht te brengen, maar ook om je de weg te wijzen. Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld veel in ziekenhuizen. Omdat er veel over vloerstickers heen gelopen wordt, worden ze eigenlijk altijd afgewerkt met een speciale laag. Het grote voordeel hiervan is dat ze niet snel slijten.

Nu heb jij meer kennis van de verschillende soorten stickers én logostickers voor je bedrijf.