Welke soorten douches zijn er allemaal?

soorten douches

Ben je op zoek naar een nieuwe douche en wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder! In dit artikel lees je alles over de douchecabine en de inloopdouche. Daarnaast ontdek je alles over verschillende soorten douchedeuren.

Soorten douches

Van alle gemakken voorzien met een douchecabine

soorten douches die er zijn
Photo by Max Vakhtbovych on Pexels.com

Veel mensen kiezen nog altijd voor een douchecabine. En dat is ook niet zo gek. Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, afmetingen en met verschillende functies. Voor elke badkamer is er dus wel een douchecabine te vinden. Daarnaast wordt een douchecabine vaak compleet met toebehoren geleverd.

Wie een kleine badkamer heeft, kan het beste kiezen voor een kwartronde douchecabine. Hierbij wordt de cabine in de hoek van de badkamer geplaatst, waardoor je alle ruimte zo goed mogelijk kunt benutten. Een goed alternatief voor de kwartronde douchecabine, is de vijfhoekige douchecabine. Dit is een cabine met hoekige vormen en wordt net als de kwartronde cabine, in de hoek geplaatst.

Ben je op zoek naar een douchecabine met strakke lijnen? Kies dan voor een vierkante of rechthoekige douchecabine. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je badkamer, kan deze op een plek naar keuze geplaatst worden.

Alle ruimte in een inloopdouche

De laatste jaren wint de moderne inloopdouche steeds meer populariteit. De inloopdouche kan op een plek naar keuze worden geplaatst. Daarnaast kun je de afmetingen zelf bepalen. Hierdoor is de inloopdouche een geschikte keuze voor zowel de ruime, als de kleine badkamer.

Plaats een inloopdouche met glazen douchewand om de inloopdouche bij de rest van de ruimte te betrekken. Dit creëert een mooi en ruimtelijk geheel. Heb je toch liever iets meer privacy? Een inloopdouche met een nis of douchewand van bijvoorbeeld rookglas is natuurlijk ook mogelijk.

Maak de inloopdouche compleet met een tweepersoons regendouche voor optimaal genot. Geen ruimte voor een dubbele douche? Een enkele regendouche is uiteraard ook heerlijk!

Dit moet je weten over douchedeuren

Nadat je goed hebt bedacht waar de cabine of inloopdouche precies moet komen, is het tijd om stil te staan bij de douchedeuren. Wanneer je kiest voor een draaideur, moet deze natuurlijk wel de juiste kant op draaien. Hiermee voorkom je dat de deur tegen badkamermeubels of de deur aanstoten bij het openen. Is een draaideur geen optie? Kies dan voor een schuifdeur of klapdeur. 

Wie kiest voor een inloopdouche kan er ook voor kiezen om de douche niet met een deur af te sluiten. Een douchewand of nis is voldoende. Vind je spatwater vervelend? Kies dan voor een diepe inloopdouche, zodat het water niet in de rest van de badkamer terecht komt.