Waxmelts geuren afstemmen op het seizoen

amethyst near burning candle in room

Zelf ben ik enorm fan van waxmelts en ik stem de waxmelts geuren altijd af op het seizoen waar we in zitten. Ik heb dan ook best wel veel waxmelts liggen (lees: mega veel) en brandt het ook regelmatig. Leuk om eens te schrijven over de geuren die ik het liefste brand in welk seizoen én daarbij ook wat voorbeeldgeuren. Leuk, toch? En geloof me, waxmelts zijn heerlijk om te branden. Dit kan in een elektrische brander of een simpele brander met waxinelichtje. Als alternatief heb je ook geurolie. Kan zijn dat dit beter bij je past, maar ik ga vooral over de waxmelts op dit moment.

Waxmelts geuren afstemmen op het seizoen

waxmelts geuren afstemmen

Je snapt nu dat ik best veel verschillende geuren waxmelts heb omdat ze afstem qua seizoen maar ook wel aanpas aan mijn eigen stemming. Als het winter is zoals nu, dan pak ik bijvoorbeeld 3 waxmelts geuren die bij deze tijd van het jaar passen en ruik ik aan alle 3 eventjes. Vervolgens brand ik degene waarbij ik denk “ja!”. Zo doe ik dat eigenlijk altijd. Ik vind het leuk om eens wat geuren op een rij te zetten per seizoen, zodat je een beetje een indruk krijgt met wat ik bedoel en geef ik je tegelijkertijd ook wat inspiratie om zelf een lekkere geur bij het seizoen te kiezen.

Lente

Wat ik in de lente lekkere geuren vind zijn geuren die ruiken naar pas gemaaid gras bijvoorbeeld. Heerlijk en lekker lente-achtig. Ook geuren die ruiken naar een fris en schoongemaakt huis, alsof je lekker gepoetst hebt met de ramen open. Zo lekker vind ik dat! Van Chestnut Hill zijn dat bijvoorbeeld Rinse (ruikt naar schoongemaakt huis) en Fresh Cut Grass. Mijn ultieme favorieten voor de lente.

Zomer

In de zomer ga ik meer voor waxmelts geuren die wat zonnigs ‘uitstralen’. Bora Bora Shores van Yankee Candle vind ik bijvoorbeeld geweldig. Je waant je dan echt op een zomers eiland. Cliffside Sunrise en Beach Escape zijn ook geweldig! Die heb ik zelf ook gehad en Bora Bora Shores van Yankee Candle had ik ook in een grote kaars. Die zijn helemaal opgegaan.

Herfst

Als ik aan de herfst denk dan denk ik aan regen tegen de ramen, vallende bladeren, lekker binnen voor de haard met een dekentje. Warm & Fuzzy van Kringle Candle vind ik erg lekker, Golden Tobacco van Country Candle (heeft wat weg van Dior Addict) en ook van Chestnut Hill is Rain Puddle heel erg lekker. Of Campfire, dat is echt een van mijn allerliefste waxmelts geuren.

Winter

Qua wintergeuren hou ik erg van geuren als versgebakken koekjes, frisse geuren als ‘verse sneeuw’ wat lekker fris ruikt, maar ook echte kerstgeuren met mandarijn, sinaasappelen en kruiden bijvoorbeeld. Echt van die geuren waar je van gaat watertanden als je lekker binnen zit.

Geverifieerd door MonsterInsights