Topfilms in februari in première op Film1

people watching on a television

En ik heb weer leuke films te delen met je, namelijk de films op Film1 in februari. Je kunt Film1 aanschaffen als extra pakket bij o.a. Ziggo, Canal Digitaal, Tele2, Caiway en Online.nl. Je bent er ongeveer tussen de €10 en €15 aan kwijt per maand, maar als je van films houdt is het zeker een aanrader! Hier de topfilms van februari die op Film1 verschijnen!

Lees ook: Gekeken op Videoland Please Hate Me

Films op Film1 in februari 2022

DE DICK MAAS METHODE & PROOI – Première vrijdag 25 februari 20.30 en 22.00 uur

Still%201 3

Een speciale thema-avond in het teken van een van Nederlands succesvolste regisseurs: Dick Maas. In De Dick Maas Methode leren we de man kennen achter bekende films als Flodder, Amsterdamned, De Lift en Sint. Hierop volgt nog zijn laatste productie Prooi over een moordzuchtige leeuw die Amsterdam onveilig maakt. Dit bloederige spektakel was een grote bioscoophit in China.

Titel: De Dick Maas Methode
Genre: Documentaire
Regisseur: Jeffrey de Vore
Cast: Dick Maas, Barry Atsma, Pierre Bokma, Barry Hay, Monique van de Ven, Huub Stapel

Met ongelimiteerde budgetten en on-Nederlandse stunts en special effects heeft Dick Maas de Nederlandse film naar een ander niveau getild. Aan de hand van unieke en nooit eerder vertoonde beelden, is het de jonge filmmaker Jeffrey De Vore gelukt om het verhaal van Dick Maas voor het grote publiek te vertellen in een grappige en onthullende documentaire. Samen met Dick Maas en vele toonaangevende filmmakers en acteurs, zoals Huub Stapel, Monique van de Ven, Barry Hay, Martin Koolhoven en Tatjana Šimiç blikken we terug op een unieke en ongekend succesvolle periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis.

Titel: Prooi
Genre: Horror, thriller,
Regisseur: Dick Maas
Cast: Julian Looman, Britte Lagcher, Mark Frost

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

JUDY – Première zaterdag 5 februari om 20.30 uur

Still%202 2

Genre: Biografie, drama, romantiek
Regisseur: Rupert Gold
Cast: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock

Renée Zellweger schittert in een Oscarwinnende rol van de legendarische entertainer Judy Garland. De film toont het levensverhaal en de neergang van de fenomenale ster die eind jaren zestig naar Londen kwam om een reeks uitverkochte concerten te geven.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist entertainer Judy Garland (Renée Zellweger) in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken.

THE OUTPOST – Première zaterdag 12 februari om 20.30 uur

februari film1 the outpost

Genre: Actie, drama, geschiedenis
Regisseur: Rod Lurie
Cast: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom

Een oorlogsfilm met een indrukwekkende cast, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Tapper. Scott Eastwood (zoon van Clint Eastwood), Orlando Bloom en Caleb Landry spelen een rol in dit waargebeurde verhaal. Amerikaanse soldaten werden in 2009 in Afghanistan gestationeerd om ‘Keating’, de meest gevaarlijke buitenpost ter wereld, te verdedigen.

Onder constante dreiging van de Taliban ondersteunen de militairen de lokale bevolking bij maatschappelijke projecten. Als de Taliban ontdekt dat de basis gesloten wordt, willen ze nog een laatste statement maken. Met honderden strijders wordt Keating onverwachts aangevallen en moet de kleine groep Amerikaanse soldaten zichzelf zien te redden.

LINE OF DUTY – Première zaterdag 19 februari om 20.30 uur

film 1 februari line of duty

Genre: Actie, misdaad, thriller
Regisseur: Steven C. Miller
Cast: Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Ben McKenzie

Ontvoering, wilde achtervolgingen en heftige vechtscènes. In deze politiethriller zien we Aaron Eckhart als een agent die tegen alle bevelen in een kidnapper doodschiet en vervolgens samen met een vlogger een race tegen de klok begint om een ontvoerd meisje terug te vinden. Frank moet alles op het spel zetten om het meisje te redden, maar om haar te vinden heeft hij de hulp nodig van vlogger Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal.

CAPTIVE STATE – Première zaterdag 26 februari om 20.30 uur

film1 februari  captive state

Genre: Actie, horror, science fiction
Regisseur: Rupert Wyatt
Cast: John Goodman, Ashton Sanders, Vera Farmiga, Jonathan Majors
Futuristische en gewaagde horrorfilm van Rise of the Planet of the Apes-regisseur Rupert Wyatt over een groepje verzetstrijders dat in Chicago de macht probeert terug te winnen van een buitenaardse bezetter.

Het is bijna een decennium geleden dat een buitenaardse kracht het gebied rondom Chicago heeft bezet. Mensen worden in een totalitair regime gevangen gehouden en getrackt aan de hand van een gps die bij iedere inwoner is ingebracht. Wanneer een groep verzetsstrijders de macht stukje bij beetje probeert terug te winnen, lijkt dit in eerste instantie een onmogelijke missie waarbij elke beweging wordt gecontroleerd door de autoriteiten die meekijken.

Geverifieerd door MonsterInsights