Waterproof mascara, deze heb ik getest!

waterproof mascara

Waterproof mascara is wel handig voor in de zomer. Zeker als je van plan bent vaker een frisse duik te nemen of op vakantie gaat. Dat niet alleen, het is ook wel fijn als het een beste regenbui overleeft. En van die regenbuien hebben we nogal last deze zomer. Al is de zomer nog niet voorbij en kun je nog altijd lekker een (kleine) vakantie boeken in eigen land of het buitenland. Wat is de beste waterproof mascara die je zeker in je koffer moet stoppen? Lees mee. Alvast een tip: combineer dit met een waterproof oogpotlood en waterproof wenkbrauwpotlood 🙂

Lees ook: L’oréal Paradise Extatic mascara waterproof

Waterproof mascara, de beste op een rij!

cosmetic brushes and round mirror placed on wooden table
Photo by George Milton on Pexels.com

Zelf gebruik ik het liefste een goede waterproof mascara als ik mascara draag. Niet alleen moet het een regenbui overleven of een goed blijven zitten als je baantjes trekt, maar ik vind dat het ook beter blijft zitten in het algemeen. Weet je waarom? Omdat er bij dit soort mascara een soort ‘coating’ komt waardoor je wimpers beter gekruld blijven. Dit werkt bij mij in ieder geval super goed. Eerst je wimpers krullen en vervolgens een goede mascara aanbrengen die tegen water kan.

Catrice Eyeconista waterproof mascara

Deze mascara van Catrice is tijdenlang mijn favoriet geweest. Maakte mijn wimpers lang en hield ze gekruld. Heel fijn en goed op te bouwen. Ik hou namelijk nogal van wat dikker aangezette wimpers. Wat dat betreft een super fijne mascara, goed betaalbaar en fijn in gebruik. Deze heb ik getest onder de douche, maar helaas ging daar de mascara al snel van mijn wimpers af. Dus of hij echt geschikt is om mee te zwemmen? Ik gok van niet, maar verder is hij super fijn!

L’oréal Paradise Extatic mascara

Deze mascara van L’Oréal is wel een hele fijne mascara om mee te gaan zwemmen en die ook een douchebeurt en regenbui zeker weten overleefd. Nadeel van deze mascara vind ik dat je wimpers wel keihard worden en je best hard moet schrobben met een goede make-up remover op oliebasis om het van je wimpers af te krijgen. Daarentegen weet je wel dat hij écht waterproof is 😉

Catrice Lift up mascara

Deze mascara van Catrice is ook heel makkelijk te verkrijgen en vind ik ook wel fijn. Helaas is hij ook niet dusdanig waterproof dat hij een douchebeurt overleefd net als de EYEconista mascara. Een regenbui dan weer wel. Ook deze mascara is goed verkrijgbaar en goed betaalbaar. Een goed product hoeft niet altijd duur te zijn namelijk

Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete waterproof mascara is!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook