Katten en warm weer, hoe ga je te werk?

by Mariska

Katten en warm weer; ik heb er best lang over nagedacht wat nu het beste is voor de kat als het warm weer is. Ik heb er 3 (Vriendje, Billy en Snowy) en Vriendje heeft dan ook nog een zwarte vacht waardoor die het eerder heel warm heeft. Ik heb artikelen gelezen, gezocht op internet en andere mensen gevraagd hoe die dat doen. Op dit moment is het zo’n 27 graden aardig warm. Daarbij komt dat het in mijn afgeschermde tuin vaak nog net wat warmer is omdat het in de luwte is. De tips die ik mee wil geven laat ik je weten in dit artikel. In ieder geval een koelmat raad ik aan.

Katten en warm weer, wat te doen?

katten warm weer
Photo by Daka on Pexels.com

Het is zo dat katten met warm weer zelf het beste plekje voor zichzelf zoeken. Maar als baasje moet je dan wel rekening houden met een aantal dingen. Die dingen ga ik hier opsommen zodat jij weet wat jij het beste kunt doen voor je kat(ten) met warm weer.

Koelmat voor huisdieren

Zelf heb ik een koelmat voor mijn katten. Dat is een koelmat met een gel erin die zich automatisch aanpast qua temperatuur op het moment dat de kat op de mat gaat liggen. Het buikje blijft dan bijvoorbeeld al lekker koel. Je hebt de koelmatten in verschillende formaten. Ik heb er zelf een van 60x80cm. Ze liggen er niet heel erg vaak op, maar dat is hun keuze. De mogelijkheid is er in ieder geval.

Genoeg water

Katten drinken over het algemeen niet heel erg veel en daarom is het aan te raden vers water te verspreiden op verschillende plekjes. Katten zijn geneigd om te drinken als ze een bakje met water tegenkomen. Dat is ook wel nodig met het warme weer!

Zorg voor schaduw plekjes

Het is belangrijk om voor katten met warm weer te zorgen voor voldoende schaduw plekjes. Je hoeft een kat daar niet zelf neer te leggen, omdat ze zelf de beste plekjes voor zichzelf kiezen. Mijn katten gaan bijvoorbeeld onder mijn balkon liggen (ik heb een tuin en balkon) op de loungebank. Of zelfs onder de loungebank op de tegels. Schaduwplekjes als bijvoorbeeld een overkapping kunnen al enorm helpen. Een tuinhuis kopen is ook een idee als je goed wilt uitpakken. Niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar zo kan je kat daar ook een fijn plekje vinden. Of je kunt er bijvoorbeeld een krabpaal en mandjes neerzetten.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?