Mijn afgeschermde tuin voor katten

afgeschermde tuin voor katten

Al een tijdje heb ik een afgeschermde tuin voor katten. Dit omdat ik niet wil dat Vriendje, Billy en Snowy op straat komen. Nu heb ik wel zoveel mogelijk rekening gehouden ook met de inrichting van de tuin, in de zin van hoe het voor mijzelf ook fijn vertoeven is. Ik wil namelijk beschut kunnen zitten onder bijvoorbeeld een fijne parasol van Solero parasols . Dan zit je lekker beschut in de tuin. Wat ik precies in mijn tuin voor maatregelen heb genomen ga ik je laten zien. Net als een partytent die niet helemaal handig is op dit moment. Dat zie je in de actiefoto ;)

Afgeschermde tuin voor katten

ontsnapte kat uit de tuin
de actiefoto van Snowy die gewoon tegen de partytent omhoog springt

Rondom mijn schutting heb ik beugels en daaraan een speciaal soort gaas. Dit is speciaal ‘kattengaas’ wat ik heb besteld. Dat strak tegen de beugels aan en in principe creëer je dan een afgezette tuin. Ik wil mijn 3 katten juist in de tuin zodat ze niet op straat komen en er wat gebeurt. Dat weet je natuurlijk nooit van tevoren, maar dit wilde ik vanaf het begin af aan al. Ook speciaal kattennet gebruikt dat UV bestendig is en niet door te bijten is door de katten. Zo kunnen ze niet van mijn balkon (die heb ik ook) op de schutting springen en naar de buurman vluchten.

Wat ik wel belangrijk vind (en de katten heel fijn vinden) is plekjes waar ze beschut kunnen liggen of wat hogerop kunnen liggen. Op de bovenste foto kun je zien dat ik wat plankjes heb gekocht en deze met beugels aan de schutting hebt vast geboord.

De partytent

Sinds dat ik de partytent heb (nu ongeveer een week, op het moment van schrijven) is het ontsnappen erger geworden. 2 van de 3 ontsnappen regelmatig. De een klimt in de poot omhoog en de ander springt van de loungebank op de schutting. Het zijn net circus artiesten ;) Nu twijfel ik om de partytent weer weg te halen en gewoon een grote parasol te kopen voor als ik buiten wil zitten. Denk dat dat haast een veel veiliger idee is. Dan hoop ik dat ze meer in de tuin blijven dan nu. Jammer maar helaas.

Ik ga nog eens een apart artikel schrijven om meer hierover te vertellen en alternatieven om je tuin af te schermen. Maar ook wat leuk is voor katten en wat je in je tuin kunt doen om het leuk voor ze te houden.