Gekeken op Videoland Please Hate Me

videoland please hate me

Netflix en Videoland, we kunnen er bijna niet meer zonder. En hoewel er veel meer waarde hechten aan Netflix, ben ik vooral van Videoland. Ik volg niet echt Engelstalige series, alleen 13 Reasons Why en Orange is the new black heb ik dan gekeken. Nu tijd voor de docu op Videoland die Please Hate Me heet. Niet echt een aantrekkelijke titel, maar ik was wel benieuwd. Ik kan je wel vertellen dat ik het nogal tenenkrommend vond en tegelijkertijd ook sneu.

Lees ook: Netflix: The Disappearance of Madeleine McCann

Videoland Please Hate Me

Ouassima, Fabiola en Koen Kardashian over online haat in Videoland-docu -

Een intiem portret van de eerste digitale generatie ‘hatewatch celebrities’ die online-haat gebruiken om te groeien en verdienen en hun eigenwaarde eraan ontlenen. Online-haat is een snelgroeiend fenomeen. Haatcomments, bedreigingen en discriminatie zijn de laatste jaren dan ook explosief toegenomen. Wat is toch onze fascinatie met haten? En waarom vinden we het zo fijn als het slecht met iemand gaat?

Fabiola, Bella Arino, Jay en Lisa, Christina Curry, Koen Kardashian, Laura Ponticorvo en Ouassima Tajmou komen aan het woord.

Ik vind het een heel bijzondere docu en ik moet zeggen dat ik niemand echt ken of überhaupt volg die in de docu Please Hate Me zit. Misschien omdat de content die zij maken niet echt mijn ding is, dat kan. Maar de fascinatie voor haatreacties en aandacht is echt wel.. bijzonder. Laat ik het zo zeggen.

Ruzies faken doet het koppel Jay en Lisa en Fabiola loopt in d’r blote reet over een kermis en staat te twerken. Of in een winkelwagentje, omdat mama haar aanspoort. Vervolgens geeft ze aan dat ze vroeger veel gepest is (wat nooit oké is) en ze eigenlijk wel gewend is aan haat. Het maakt het voor haar alleen makkelijker om het te ontvangen via social media dan in het echt. En dat vind ik ook gewoon sneu. Hoe kan je gewend raken aan haat? Dat vind ik dus ook erg sneu.

En dan Bella Arino. Wat ik uit de docu begrijp is hij/zij verlaten door de vader. Dat is altijd wel sneu. maar de manier waarop hij/zij in de docu zich laat zien.. is ook bijzonder. Online op Instagram roepen dat je op zoek bent naar sensatie, dat je zo’n bui hebt, mensen uitschelden en distracks maken en vervolgens rennen als iemand op straat je uitscheld. Kijk, iemand treiteren en uitschelden of fysiek iets aandoen is nooit goed. Maar ik vind dat je het wel uitlokt op die manier.

Hoe dan ook; ik vond het interessant om te zien, maar ook wel sneu en tenenkrommend tegelijk. Zo verkikkerd op aandacht en dan maar kiezen voor de haat, omdat je zo alsnog aandacht krijgt. Er wordt zelfs gezegd dat je wel haat moet krijgen omdat je anders niet verder komt.

Het is een docu die zo’n 40 minuten duurt en te zien is op Videoland .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *