Scherpe foto’s maken met je mobiel

by Mariska

Scherpe foto’s maken is vandaag de dag wel heel belangrijk. Niet alleen voor social media, maar ook als je ee bedrijf hebt. Het oog wil namelijk ook altijd wat en als je een wazige of blokkerige foto gebruikt dan doet dat niets goeds voor je content. In dit artikel leg ik uit hoe je met je mobiel de beste scherpe foto’s kunt maken en deze kunt delen op social media.

Lees ook: iPhone 12 of spiegelreflexcamera, de voordelen!

Scherpe foto’s maken met je mobiel

De meeste nieuwere telefoons, zoals de iPhone 12 , hebben al een dusdanige goede camera dat je de foto’s eigenlijk niet hoeft te verscherpen. Dat komt doordat er verschillende camera’s opzitten, maar ook door bepaalde technologieën. Maar stel je voor dat je niet zo een goede camera hebt, hoe maak je dan je foto’s scherper?

Voor Instagram

Als je met je mobiel een foto maakt voor Instagram, dan raad ik sowieso aan om de camera app van de telefoon zelf te gebruiken en niet de camera van Instagram. Mijn ervaring is dat de camera van Instagram niet dezelfde kwaliteit foto geeft als de camera app op je telefoon. Om de foto scherper te maken zul je eerst het beeld moeten openen en bekijken of de foto wel daadwerkelijk scherper gemaakt moet worden. Soms is dat namelijk helemaal niet nodig. Als je je foto wil posten op Instagram kun je de foto daar inladen en dan kiezen voor bewerken. In Instagram zelf kun je namelijk ook nog bewerkingen uitvoeren waar scherpstellen er een van is. Op die manier kun je de details iets beter zichtbaar maken.

Photoshop of gratis alternatief Photopea

De app Photoshop kun je ook downloaden op je telefoon, laptop of pc en zo kun je foto’s scherper maken als je het beeld ergens anders wilt delen. Zelf gebruik ik op mijn laptop de gratis app/website Photopea. Deze heeft vrijwel dezelfde functies als Photoshop en voor mijn gevoel werkt het ook aardig hetzelfde. In Photoshop en ook Photopea kun je kiezen voor een filter. Er zijn verschillende filters om je foto’s scherper te maken dus daar zou je mee kunnen experimenteren. Zelf kies ik gewoon voor ‘sharpen’, niks bijzonders.

Het beeld wordt op die manier scherper en is mooier voor het oog qua details.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?