De Do’s en Dont’s van reizen met je kat 

reizen met je kat

Ga je wel eens reizen met je kat? Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat je kat veilig en comfortabel mee kan reizen in de auto. Maar wat zijn nu de do’s en dont’s bij het vervoeren van je kat? In dit artikel geven we je praktische tips en advies om je kat veilig van A naar B te vervoeren, en vertellen we je waarom het belangrijk is om te kijken naar een autoverzekering met inzittendenverzekering. 

Allereerst: je autoverzekering 

Als je regelmatig met je kat op pad gaat, kan het slim zijn om te kijken naar een inzittendenverzekering als aanvulling op je autoverzekering . Hiermee zijn niet alleen jij en je passagiers verzekerd bij een ongeval, maar ook je kat.  

Do: Gebruik een reismand om te reizen met je kat

Een reismand is de veiligste manier om je kat te vervoeren in de auto. Zet de mand op de achterbank of op de grond achter de passagiersstoel en zorg dat deze goed vast zit met de autogordel. Zo kan de mand niet verschuiven en wordt de klap bij een botsing opgevangen door de passagiersstoel en de achterbank. Geef je kat ruim van tevoren de kans om te wennen aan de reismand, zodat deze niet in paniek raakt tijdens de rit. 

Do: Houd het rustig 

Katten zijn gevoelig voor stress en kunnen zich ongemakkelijk voelen in een auto. Zorg daarom voor een rustige en ontspannen sfeer in de auto. Laat je kat tijdens de rit met rust en geef deze voldoende privacy. 

Don’t: Laat je kat los in de auto 

Laat je kat nooit loslopen in de auto, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Zorg dat de reismand goed gesloten is en dat je kat zich hier veilig in voelt. Ik heb dat ooit gedaan met Vriendje toen ik ging verhuizen, maar dat kwam omdat hij echt niet in het mandje wilde.

Do: Plan voldoende pauzes 

Als je een lange autorit voor de boeg hebt, is het belangrijk om regelmatig pauzes in te lassen. Tijdens deze pauzes kun je je kat even uit de reismand laten om wat te eten, te drinken en te plassen. Let wel op dat je je kat nooit loslaat in de auto of buiten de auto, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. 

Don’t: Zet je kat op de voorstoel 

Tijdens het reizen met je kat is het niet de bedoeling dat je je kat op de voorstoel zet. Dit is niet alleen gevaarlijk voor je kat, maar ook voor de bestuurder. Bij een botsing kan je kat door de voorruit vliegen en verwondingen oplopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *