Hoe werkt shortlease als je een auto wilt huren?

by Mariska

Wil je graag een auto huren, maar wil je niet gelijk drie tot vijf jaar vast zitten aan een lease contract? Dan kun je het beste kiezen voor een shortlease contract. Met een shortlease contract kun je namelijk tussen de 1 en 24 maanden een auto huren, ideaal dus als je op project basis werkt, seizoenswerk doet of gewoon af en toe voor een bepaalde tijd een auto nodig hebt. Zo werkt het:

Een auto kiezen

Het autobedrijf waar jij een auto gaat leasen, heeft een breed aanbod aan auto’s. Je kunt dus op basis van jouw wensen een auto uitkiezen. Er zijn mensen die het leuk vinden om steeds in een andere auto te rijden, voor deze mensen is short lease helemaal een uitkomst! Op die manier kun je een paar maanden in een kleine auto rijden, of juist een super nieuw en groot model en als je een keer voor een klus een busje nodig hebt, is dat ook geen probleem.

Zo kun je iedere lease periode weer voor een andere auto kiezen. Als je tevreden bent over een auto, kun je altijd nog beslissen om dat model te kopen. Denk ook na over welke opties je wilt. Wil je een trekhaak, airconditioning of een ingebouwde navigatiesysteem?

Kies voor welke periode een lease contract aan wilt gaan

Je moet vooraf bepalen voor welke periode je de auto wilt leasen. Heb je een klus voor je werk wat twee maanden duurt? Dan huur je de auto voor twee maanden. Het kan ook zijn dat je seizoenswerk hebt, waardoor je vijf maanden lang een auto nodig hebt. Kijk naar jouw situatie en maak dan een plan van aanpak. 

Sluit het lease contract af

Als je hebt bepaald voor welke periode je een auto gaat huren, ga je het contract tekenen en doe je de eerste betaling. Vaak is het zo dat je vooraf een maand extra betaald. Je maandelijkse kosten zijn naar het huren van de auto inclusief verzekering, wegenwacht, reparaties, wegenwacht en onderhoud.

De auto ophalen

Als alles geregeld is, kun je de auto ophalen en meenemen. Zodra de lease periode voorbij is, moet je de auto weer terugbrengen. Op dat moment kun je het zo laten of je kiest ervoor om nog een auto te huren voor een bepaalde periode. 

Voordelen van shortlease prive

  • Je weet iedere maand precies wat je kwijt bent aan kosten. Dat maak het makkelijk om te budgetteren.
  • Je kunt al voor één of twee maanden een auto leasen, je zit niet jaren vast aan een contract.
  • Je kunt veel verschillende auto’s uitproberen, zodat je precies weet welke auto’s je lekker vindt rijden.

Je bent niet in een klap een groot deel van je spaarrekening kwijt, omdat je niet een auto hoeft aan te schaffen.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?