Refill stations van The Body Shop, nieuw!

by Mariska

The Body Shop wil graag van het overtollige plastic af dat steeds maar weggegooid wordt als een product op is. Daarom komt het bedrijf met heuse refill stations! In dit artikel ga ik daar meer over vertellen. Het zeker de moeite waard om te lezen als je zelf fan bent van The Body Shop en een stap naar een duurzamer leven wilt maken. Een refill station van The Body Shop, wat is dat precies?

Lees ook: The Body Shop Lemon lijn

#RefillReuseRepeat

Refill stations van The Body Shop

Hervullen is iets dat The Body Shop enorm belangrijk vindt en zelfs dat het de norm wordt als het aan hen ligt. Dit jaar nog komen er Refill Stations van The Body Shop in 400 winkels met ingang van maart 2021. Het is dus net begonnen! In 2022 volgen er zelfs nog 400 winkels. Dat zijn er veel en daarom is het aannemelijk dat er ook bij jou een Refill Station van The Body Shop beschikbaar is of wordt binnen nu en 2023. Zij vinden dat iedereen zonder al teveel moeite moet kunnen hervullen dus dit is een hele goede eerste stap. Zelfs geven zij aan dat binnen 5 jaar bijna alle winkels een Refill Station moeten hebben. Op deze manier kan het weggooien van plastic drastisch worden verminderd.

Het is niet de eerste keer dat The Body Shop met dit handige en vooral slimme concept van hervullen komt. In begin jaren 90 vonden mensen het nog niet zo belangrijk zo blijkt, en nu wel. Het merk wil iedereen aan het hervullen krijgen op deze manier. Als we allemaal meedoen dan is het samen een hele grote stap! De beauty sector produceert jaarlijks miljarden verpakkingen waarvan het meeste na gebruik bij het vuilnis belandt.

Ga zelf eens The Body Shop bezoeken en ervaar!

Om zelf te ervaren kun je naar een Refill Station gaan in de winkel van The Body Shop in Rotterdam. Deze is op 12 maart 2021 geopend. Hoe het werkt ga ik je uitleggen:

Je kiest een aluminium hervulfles en maakt een keuze uit 9 (aanbod kan per winkel verschillen) van de meest populaire douchegels, conditioners, shampoos en handzepen. Als je fles leeg is dan spoel je hem om en neem je hem mee naar de winkel. Op die manier vul je hem nog een keer. Het is heel simpel en ook zeker effectief als je minder plastic wilt gaan gebruiken.

Als iedereen de plastic flessen inruilt voor de hervulfles, dan kan er samen per jaar meer dan 25 ton** plastic worden bespaard. Elke fles telt. Door over te gaan op een hervulfles, kun jij in je eentje tot wel 32 plastic flessen per jaar uitsparen** en voorkomen dat er zo’n 260 g CO2 vrijkomt in de atmosfeer.** En niet alleen onze aarde profiteert hiervan, maar je portemonnee ook. Een standaard plastic fles van onze shampoos, conditioners, showergels en handwashes bevat 250 ml. De aluminium hervulfles bevat 300 ml. En de prijs van een refill is hetzelfde als van een gevulde plastic fles. Dus bij elke keer (her)vullen krijg je 50 ml product gratis. Op jaarbasis kan dat aardig oplopen!

**Bij de berekening is aangenomen dat de klant eerst plastic flessen van 250 ml gebruikte voor 4 producten (shampoo, conditioner, douchegel en handwash
van The Body Shop®) en overgaat op de hervulfles. Aangenomen wordt dat de klant elk van deze producten 8 keer per jaar nodig heeft, wat neerkomt op 32
keer hervullen per jaar.You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?