Prefab dakkapel, gemakkelijk en snel geplaatst

prefab dakkapel

Meer ruimte met een dakkapel

Als je meer ruimte nodig hebt kun je er voor kiezen om een grotere woning te zoeken. Maar in de huidige woningmarkt kan dat wel eens een flinke uitdaging worden. Er is namelijk meer vraag dan aanbod. En als je dan al iets vindt, dan betaal je vaak meer dan de vraagprijs. Je kunt ook kijken naar je huidige woning en bepalen of er ruimte is voor een uitbouw. Heb je misschien een tuin die je voor een gedeelte wilt gaan verbouwen? Een uitbreiding aan de woonkamer is mooi. Maar als je die ruimte nou niet hebt? Denk dan eens aan een dakkapel. Of misschien wel twee als je twee slaapkamers naast elkaar hebt. Want vergis je niet, wanneer je een prefab dakkapel plaatst heb je plotseling meer ruimte dan je voor mogelijk had gehouden.

Al in elkaar gezet

Prefab betekent dat een product al van tevoren in de fabriek in elkaar is gezet. Het hoeft dus niet op locatie opgebouwd te worden. Want dat kost tijd, buiten het feit dat je een dag of twee met een gat in je dak zit. Een prefab dakkapel wordt opgetakeld en op je dak gehesen met een hijskraan. Het voordeel is dat het plaatsen slechts enkele uren duurt tot hooguit een dag. Een en ander hangt af van de grootte van de dakkapel. Op maat gemaakt past de dakkapel precies in het opengemaakte stuk dak. Geluidoverlast is bij het plaatsen tot een minimum beperkt en je hoeft je geen zorgen te maken over bouwafval. Scheelt je weer een ritje naar de stort. In de dakkapel offerte kun je uitgebreid bestuderen wat er mogelijk is met een prefab dakkapel en wat de investering is.

Drie verschillende materialen om uit te kiezen

Want dat is het, een investering in je huis. Een investering in de toekomst. Bekijk vooraf van welk materiaal de prefab dakkapel moet zijn gemaakt. Kies je voor kunststof, dan kies je voor een betaalbare en gemakkelijk te onderhouden dakkapel. Heb je liever een polyester variant, dan heb je een duurzaam en isolerende dakkapel met een naadloze constructie. Maar je kunt ook gewoon hout nemen voor een prachtige authentieke uitstraling. Alle drie hebben ze een eigen prijskaartje, die nog geeneens zo ver uit elkaar liggen, dus waarschijnlijk passen alle drie de varianten ruim binnen je budget.

Droom van de mogelijkheden van een prefab dakkapel

En, zoals gezegd, kun je direct bekijken of je dan niet beter gelijk een dubbel prefab dakkapel kunt laten plaatsen. Het geeft je twee keer zoveel ruimte en het voordeel is dat je het openmaken van je dak in één handeling kunt doen. Als je dit achteraf nog moet doen, ben je alsnog duurder uit dan dat je het direct doet. Denk eens aan de ruimte die je creëert met een dakkapel. Een extra slaapkamer voor je opgroeiende tiener of een hobbykamer waar je in alle rust kunt werken aan dat schilderij. Mogelijkheden genoeg!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook