fbpx

Papierbak, prullenbak of hergebruiken?

prullenbak op kantoor of privacy container

Als je op kantoor werkt zul je het vast en zeker herkennen. Er zijn veel prullenbakken op kantoor, papierbakken en zelfs een privacy container. Als je het mij vraagt worden er ook veel dingen weggegooid in de prullenbak die maar 1 of 2 keer zijn gebruikt. Heel overbodig! Maar is dit allemaal wel nodig op kantoor?

Foto: Shutterstock/Flaffy

Papierbak

Als je op kantoor werkt gebruik je heel veel papier. Maar dan ook heel veel. Al ken ik een bedrijf dat alles zonder gele sticky notes doet en alles digitaal. Zij willen dus juist van het overbodig gebruiken van papier af. Petje af, maar het lijkt me wel lastig. Even een notitie achterlaten voor een collega of iets noteren tijdens een telefoongesprek doe je dan op een andere manier. Zelf vind ik pen en papier nog wel het fijnste werken. Wij hebben dan ook papierbakken op kantoor staan om daar het papier in te gooien en niet de prullenbak.

Prullenbak

Een prullenbak op kantoor is natuurlijk ook noodzakelijk en volgens mij hebben wij allemaal een eigen prullenbakje onder ons bureau staan dat elke dag wordt geleegd. Daar gooi je dus geen papier in, maar alles wat niet in de papierbak hoort. Lijkt me vrij duidelijk en op die manier kan het goed gescheiden worden.

Privacy container

Ook hebben wij een heuse privacy container. Dit is een speciale container die niet opengemaakt kan worden door het personeel van kantoor, maar alleen door een speciaal bedrijf die hem zo nu en dan komt legen. In een privacy container wordt al het papierwerk gegooid dat niet voor andere mensen bestemd is. De naam ‘privacy’ zegt dat natuurlijk al een beetje. Denk hierbij aan contracten, facturen en andere gevoelige informatie.

Hergebruik!

Bij het koffiezetapparaat in de kleine keuken staan allemaal kartonnen bekertjes. Van die bekertjes die je ook vindt bij tankstations. Persoonlijk vind ik dat overbodig en zonde. Als je toch elke dag op kantoor zit kun je er beter voor kiezen om een mok mee te nemen naar het werk en deze elke dag om te spoelen of zo nodig af te wassen. Je ziet vaak dat iemand een kartonnen bekertje maar 1 keer gebruikt en hem dan weggooit. En aan de koffie drinkers onder ons; je drinkt toch niet maar 1 kopje koffie per dag? 😉 Zelf heb ik in ieder geval een grote mok mee die ik gebruik om thee uit te drinken.

Laat deze mok ook nog eens heel mooi en groot zijn waar zo’n 500ml thee in past 🙂

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Fitbit Versa
Samsung Galaxy S10 plus wit
Yves Rocher Vanille Noire eau de parfum
Yves Rocher Comme une Evidence EDP
Mugler Aliën
The Body Shop shea body lotion
L’oréal x Isabel Marant lipstick Palais Royal Field
BECCA Khloé Kardashian x Malika Haqq glow letters
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Fitbit Versa
Samsung Galaxy S10 plus wit
Yves Rocher Vanille Noire eau de parfum
Yves Rocher Comme une Evidence EDP
Mugler Aliën
The Body Shop shea body lotion
L’oréal x Isabel Marant lipstick Palais Royal Field
BECCA Khloé Kardashian x Malika Haqq glow letters
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto