Nivea Q10 bodylotion bronze review

nivea q10 bodylotion bronze

Van Nivea kreeg ik de Nivea Q10 bodylotion bronze opgestuurd en ik was er super benieuwd naar. Nu gebruik ik nooit bronzing producten én ben ik heel bleek met 2 lichtgevende melkflessen. Tijd om deze gelijk te proberen en natuurlijk mijn mening hierover te delen. Wie wil er niet een mooi en subtiel zomerkleurtje? Helaas heb ik geen voor en na foto’s kunnen maken, maar mijn bevindingen deel ik zeker wel.

Nivea Q10 bodylotion bronze

De Nivea Q10 bronze bodylotion zit in een flinke fles van 400ml dus daar kun je zeker een tijdje mee vooruit. De fles zelf heeft ook al een mooi bronskleurig tintje en op de verpakking kun je snel zien dat het om een product gaat die je een ‘summer glow’ geeft. De fles geeft al aan dat je met de Nivea Firming bodylotion & bronze geleidelijk aan een bruine tint krijgt en dat hij voor alle huidtypes geschikt is. Niet geheel onbelangrijk.

Q10 is een coenzym dat van nature in elke huidcel voorkomt. Naarmate de huid ouder wordt, neemt het Q10-gehalte af. Doordat de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion het 100% huideigen ingrediënt Q10 bevat, wordt de voorraad van deze stof in de huid aangevuld en helpt het daarmee de huidelasticiteit te verbeteren. Daarnaast bevat de body lotion de stof DHA (Dihydroxyaceton); een suiker met drie koolstofatomen. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, reageert het met het oppervlak van de huid – zo wordt deze heel geleidelijk bruin.

De bodylotion bronzing van Nivea is een hele fijne substantie die wel gewoon wit van kleur is. Het is niet heel waterig en ook niet stevig, gewoon een fijne lotion om op je lichaam uit te smeren. Ik vind hem op zich heel snel intrekken, maar dat ligt een beetje aan hoeveel je gebruikt. Laatst gebruikte ik toch net iets meer en dan trekt het ook gewoon langzamer in, wat logisch is.

Het is heel belangrijk dat je wacht tot de Nivea Q10 bodylotion bronze helemaal is ingetrokken op het moment dat je kleding aantrekt. Anders kun je vlekken krijgen op je kleding en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit krijg je met geen mogelijkheid eruit en ook niet in de wasmachine. Helaas heb ik al heel wat handdoeken hierdoor verkloot.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Ondanks dat ik echt onhandig ben met dit soort producten en het vaak niet durf te gebruiken is dit wel echt een uitkomst. Het werkt totaal niet irriterend voor mijn gevoelige huid en na een keer of 8 a 9 je lichaam insmeren met de Nivea Q10 bronze bodylotion zie je echt een mooie en subtiele zomergloed tevoorschijn komen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je dit blijft bijhouden om de kleur te behouden. En de geur is hemels ook vind ik, lekker fris en tikkeletje zomers.

Voor een fles van 400ml betaal je rond de €15.

Lees ook:
Body bar in meloengeur van shampoobar.nl
Hema skincare: Hema aqua 24h cream gel voor droge en gevoelige huid
The Body Shop Aloe Calm sheet mask review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *