Moeder Maffia op Videoland, dit vind ik ervan!

Moeder maffia op videoland met Loes Haverkort en Benja Bruijning

Moeder Maffia zag ik voorbij komen op Videoland en normaal zou ik er langs scrollen. Dat deed ik in principe nu ook, want ik heb eigenlijk helemaal niks met kinderen. Nooit een kinderwens gehad en ook geen kleine kinderen in de familie. 5 katten zijn voldoende, haha. Anyway, ik zag dat Loes Haverkort de hoofdrol heeft en haar vind ik een goede actrice. Ken haar vooral van Celblok H waar zij destijds een rol in speelde. Er is op dit moment 1 seizoen van Moeder Maffia te vinden op Videoland en die afleveringen heb ik achter elkaar gekeken. Bingen noemen ze dat.

Moeder Maffia

Moedermaffia op Videoland, de trailer

Daan is in de ogen van anderen een ‘ontaarde’ moeder, die maar wat aanmoddert en geen idee heeft wat goed ouderschap is. Na haar scheiding belandt Daan bij haar moeder op de bank. Om haar kinderen niet voorgoed kwijt te raken, moet ze een ouderschapscursus volgen.

In het begin was ik een beetje sceptisch, want als dit echt over de opvoeding ging van kinderen, dan had ik waarschijnlijk snel afgehaakt. Kortgezegd boeit me dat helemaal niks. Maar al snel had ik door dat er een grote pot humor in zit en daar houd ik van. Het is eigenlijk zelf wat onrealistisch als ik het zo zie, tenminste dat denk ik, want ik ben geen moeder. Misschien zou ik wel tussen de Moeder Maffia passen, haha.

Loes Haverkort (Daan in de serie) heeft een ex en dat is Benja Bruijning. Samen hebben zij een dochter (Pip) en Daan dreigt haar dochter kwijt te raken. Ze heeft geen idee wat het moederschap inhoudt en doet maar wat. Beloofd haar dochter van alles, maar uiteindelijk kiest ze toch voor haar eigen dingen. Of dat nou het maken van cupcakes is op bestelling, dan neemt ze haar dochter gewoon mee. Ook wordt Daan betrapt als ze een intiem en 18+ onderonsje heeft met een veel te jonge werknemer. Daarbij is de nieuwe vriendin van haar ex een grote irritatiefactor voor Daan.

En het verhaal van Daan, wat vind ik?

In de trailer zie je echt wel de goede momenten uit de serie. Ik moet zeggen dat ik het écht een leuke serie vond, ondanks dat ik dus niks met kinderen heb. Het verhaal, de humor en ook de kinderachtige acties van Daan tegen de nieuwe vriendin van haar ex zijn lachwekkend te noemen. De serie kijkt lekker weg en ik vind het eigenlijk wel jammer dat er (nog) maar één seizoen van Moeder Maffia is op Videoland. Hopelijk komt er nog een tweed seizoen, want het einde vind ik toch wel een open einde.