Mini Monchou’s met Bastogne

by Mariska

Door Talitha ~ In de tijd dat ik nu maandelijks een post schrijf voor Mariska heb je vrijwel alleen nog maar gezonde recepten voorbij zien komen. Nu ben ik misschien wel een diëtiste in opleiding, maar dat betekend niet dat ik niet ook van lekkere gebakjes en dergelijke dingen houdt. Vandaag laat ik je dus zien hoe je deze lekkere mini monchou taartjes maakt met een bodem van Bastogne.

?c=27013&m=1986589&a=224567&r=&t=html
mini-monchous-met-bastogne1

De ingrediënten voor monchou taartjes met bastogne

Voor zo’n twaalf mini taartjes:

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram Bastogne koekjes (ongeveer 12 koekjes)
  • 200 gram monchou
  • 150 gram lemoncurd
  • 1 gelatine blaadje
  • 2 eetlepels water

Eventueel:

  • Suiker naar behoefte
  • Topping naar keuze. Ik gebruikte vlaaifruit, maar je kunt bijvoorbeeld ook verse aardbeien gebruiken.

Benodigdheden

Mixer, 12 cupcake vormpjes, koelkast, pan, kom en eventueel een keukenmachine

monchou taartjes met bastogne

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes ook in een zakje met druksluiting doen, deze in een theedoek leggen en de koekjes met een deegroller fijn maken.
  2. Smelt de boter in de pan. Haal de pan van het vuur en roer de koekkruimels door de boter heen.
  3. Zet de cupcake vormpjes klaar op een bord of snijplank en schep het koekmengsel in de vormpjes. Druk het met een lepel stevig aan en zet deze vervolgens alvast in de koelkast terwijl je de monchoumix maakt.
  4. Laat het blaadje gelatine ongeveer 5 minuten weken in een bakje water.
  5. Doe de monchou en lemoncurd samen in een kom en maak er met de mixer een glad mengsel van. Voeg eventueel wat suiker toe als je dit nodig vindt.
  6. Smelt de gelatine in een pannetje samen met twee eetlepels water. Haal van het vuur af en voeg dit bij de monchoumix. Mix het geheel nog even door met de mixer.
  7. Haal je cupcakevormpjes (met bodem) weer uit de koelkast en voeg hier een laagje van het monchoumengsel aan toe.
  8. Laat een nachtje in de koelkast opstijven. Versier de taartjes daarna zoals je zelf wilt.
  9. Smullen maar!
monchou taartjes met bastogne

Je kunt ook een beetje witte chocolade over je taartjes raspen, dat geeft het toch net nog iets feestelijkers.

Bedankt voor het lezen!

Lees ook:
Havermout Koekjes
Appel-Pecan Muffins
5x diepvriesfruit variaties
Gezonde Courgette Zoete Aardappel Soep

Liefs, Talitha ♥

*deze blogpost kan affiliate links bevatten

You may also like