Mijn vriendinnen hebben kinderen en ik niet, en nu?

vriendinnen hebben kinderen

Tja, dat is wel een beetje zo de laatste jaren in mijn leven. Mijn vriendinnen hebben kinderen en ik niet. Niet dat ik dit erg vind, want ik heb nog steeds geen kinderwens. Inmiddels ben ik 35 en heb ik andere prioriteiten in mijn leven. Gelukkig heeft iedereen andere dromen en wensen in het leven natuurlijk. Maar hoe is het nu als mijn vriendinnen kinderen hebben en ik dus niet? Vind ik dat echt heel erg vervelend? Waar loop ik tegen aan?

Lees ook: Geen kinderwens maar type suikertante

Mijn vriendinnen hebben kinderen en ik niet

Eigenlijk wist ik het altijd al wel zeker dat ik niet perse kinderen wilde. Om me heen zeiden mensen dat het wel zou gaan veranderen op het moment dat het zo ver was en ik ouder was. Dan zou ik er wel anders over denken, want kinderen geven zoveel liefde. Dat zou best kunnen, maar ik heb die wens nog steeds niet. Maar een aantal vriendinnen waar ik nu mee om ga en mee omging hadden dat wel. Sommigen wisten bijvoorbeeld op de middelbare school al dat ze wilde trouwen en kinderen krijgen of ze hadden zelfs toen al een relatie met de vader van de kinderen.

Type suikertante

Ik ben meer het type suikertante. Vind het super leuk om kinderen te verwennen met cadeautjes, snoepjes en dat soort dingen. Deed ik vroeger al bij mijn neefjes toen ze nog klein waren. Dát vind ik dan weer wel leuk. Dan kan ik daarna weer gewoon lekker naar huis, haha. Als het kinderen van mijn vriendinnen zijn vind ik het wel leuk, maar eerlijk is eerlijk, verder heb ik niet zoveel met kinderen. Waarschijnlijk een onpopulaire mening, maar het is wat het is.

Ook vind ik het wel leuk in het geval dat een vriendin zwanger is, die te verrassen. Dan kijk ik op websites als Geboorteplein om een leuk cadeau uit te zoeken. Iets wat bij haar (en hem) past of gewoon iets waar humor in zit. Zoals bijvoorbeeld een super schattige geboortebord voor in de tuin. In de vorm van een lief diertje met de naam erop. Dat is toch te schattig? Dat vind ik dus wel leuk om te doen. Maar er zijn ook wel dingen die veranderen als vriendinnen waar je vaak mee omgaat ineens kinderen krijgen.

Weekendjes weg en feestjes

Natuurlijk is dit zeker niet het belangrijkste en gebeurt het niet altijd, maar de weekendjes weg en de feestjes worden minder of verdwijnen. En dat is natuurlijk begrijpelijk. Je wilt graag bij je kind(eren) zijn en met je gezin leuke dingen doen. En natuurlijk kun je ook niet altijd meer gezellig een avond naar de kroeg of zomaar een weekend weg. Althans, niet zo spontaan meer als dat het dan voorheen ging. Want nu moet er veel meer geregeld worden voor je zoiets kunt gaan doen. Dat laatste is trouwens ook voor mij een reden om geen kinderwens te hebben. Ik geniet veel te veel van mijn vrijheid en het zelf bepalen wat ik wanneer kan en wil gaan doen.

Best een persoonlijk verhaal, maar hé, het is wel hoe het zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *